Digidexo.com

Hvordan fikse en øreverk

En øreverk kan være alvorlige og bankende, eller kjedelig. Det kan påvirke begge ørene, eller en. Lyder kan bli dempet, og du kan oppleve trykket i ørene. En øreverk kan være forårsaket av en infeksjon, skader, endringer i lufttrykket eller høyde, ørevoks buildup, en svulst eller cyste i øret, eller et fremmedlegeme i øret. Du vil trenge behandling for øreverk eller risiko permanent hørselstap. Det finnes tiltak du kan gjøre for å fikse en øreverk.

Hvordan fikse en øreverk

Se legen din. Du må gå til legen din for å diagnostisere årsaken til øreverk. Han vil se inn i øret med et otoskop, et instrument som brukes til å vise innsiden av øregangen, for å avgjøre om øret er betent eller fylt med væske. Legen din kan sende deg til en øre, nese og hals spesialist for videre evaluering.

Ta antibiotika, hvis foreskrevet. Hvis øreverk er forårsaket av en bakteriell infeksjon, vil legen forskrive antibiotika. Hvis øreverk er et resultat av en virusinfeksjon, legen din vil ikke gi antibiotika fordi de er ineffektive for virus. Ta all den foreskrevne medisiner for å sørge for at infeksjonen har blitt fullstendig utryddet.

Bruk en decongestant. Spør legen din om å ta en over-the-counter muntlig decongestant å avlaste trykket i ørene og bihulene og lette din øreverk. Decongestants kan forårsake bivirkninger som rask hjerterytme eller søvnløshet. Hvis du opplever bivirkninger, slutte å ta medisinen og kontakte legen din.

Spørre om øredråper. Over-the-counter øredråper kan være beroligende for øreverk. Hvis smerten er alvorlig, legen din kan bestille reseptbelagte øredråper for å lindre smerten.

Påfør en varmepute for å redusere smerte av øreverk. Forsiktig plassere den på øret som er på middels innstilling. Ikke sovne med varmeputen på, eller du risikerer å brenne deg.

Hint

  • Ta en over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner. Øreverk ofte er forbundet med betennelse i øregangen, så denne medisinen kan redusere ubehag. Spør legen din før du tar en anti-inflammatoriske medisiner, og ta bare den anbefalte doseringen.
  • Hvis øreverk er ledsaget av feber, sterke smerter, blødning fra øret, eller øret drenering, varsle lege. Dette er tegn på en infeksjon, og krever rask intervensjon.