Digidexo.com

Hvordan lærer jeg Hygiene til barn?

Hvordan lærer jeg Hygiene til barn?


Barn trenger å bli lært betydningen av personlig hygiene i ung alder. Instilling riktige hygienevaner hos barn når de er unge vil sikre at de vil bære disse sunne vaner inn i voksenlivet. Vaner som daglig dusj, teeth-munnhygiene, hyppig håndvask og iført rene klær er ikke ting barn vil gjøre uten å bli fortalt. Diskutere hvorfor hygiene er viktig og gjør disse vaner del av en daglig rutine vil gjøre det lettere for barnet å lære om personlig hygiene.

Hvordan lærer jeg Hygiene til barn?

Modell grunnleggende hygiene. Tillate at barn skal se du pusser og floss tennene og vaske opp om morgenen og kvelden. Barn lærer ved å se deg.

Lag en rutine. Det kan være lurt å lage en fargerik plakat eller diagram som viser aktivitetene som må fullføres, og la barnet til å sette et klistremerke ved siden av hver fullførte aktivitet. Barn lærer gjennom repetisjon; holde seg til den samme daglige rutine og snart barn vil begynne å følge rutinen på egenhånd.

Diskuter hvordan du skal vaske kroppen din og skyll såpe. Fortell barnet ditt å vaske hendene i varmt såpevann i minst 15 sekunder. Har barnet ditt synge "Happy Birthday" eller "ABC" til gangen deres håndvask. For å gjøre vaske opp mer moro, kan du kjøpe parfymert håndsåpe som barna ønsker å bruke, for eksempel tyggis eller bær.

Forklar viktigheten av munnhygiene til barnet ditt. Har henne velge sin egen tannbørste og tannkrem; flavored tannkrem som banan og vannmelon kan gjøre børsting morsommere for barnet enn den skarpe smaken av mint tannkrem. Tannbørster og lim er tilgjengelig med tegn på dem og i attraktive farger for å gjøre barna ser frem til å bruke sin tannbørste og tannkrem.

Hold det enkelt. Forvent at barnet vil bade eller dusj, pusser tennene og slitasje rene klær, men ikke forvent at de skal gå på leting etter et antrekk eller deres tannbørste. Ha nødvendige elementer klar til å gå før skolen og ved sengetid. De kan nyte hjelpe deg å velge sine favoritt pyjamas eller antrekk på forhånd.

Gjør det morsomt. Syng sanger, leke med badeleker og være dumt mens du får ren. Bad tid leker som skum bokstaver som festes på veggen når det er vått eller beholdere for å fylle og dumpe gi underholdning for barnet ditt.

Hint

  • Være positivt om personlig hygiene, og ikke vær redd for å ta opp et emne relatert til hygiene som for eksempel kroppslukt eller dårlig ånde.
  • Ikke kritiser eller bagatelliserer barnet ditt, i stedet oppfordre dem til å ha bedre hygiene vaner.