Digidexo.com

Lupus og Leg Pain

Lupus og Leg Pain


Fem millioner mennesker i verden er anslått å ha noen form for lupus. Minst 1,5 millioner av dem er amerikanere. Imidlertid kan det faktiske tallet kan være høyere fordi ingen storskala studier i USA har blitt gjort for å fastslå den faktiske overvekt. Leg smerte er assosiert med lupus som et symptom på sykdommen, og kan også være en indikasjon på andre deler av sykdom.

Betydning

Lupus er et kronisk, autoimmun sykdom som rammer hovedsakelig kvinner i fertil alder (15 til 44). Imidlertid, kan noen utvikle sykdommen til enhver tid. Lupus kan angripe noen del av legemet. Selv om det ikke er fullt ut forstått, autoimmune lidelser er sykdommer som angriper legemet. Immunsystemet normalt kamper av virus, bakterier og andre bakterier, men med en sykdom som lupus, begynner kroppen angripe sunt vev. Når dette skjer, kan det være hevelse, skade og smerte i områdene immunsystemet angriper, inkludert bena.

Lupus er kronisk, betyr det varer lenge, og det kan blusse opp og gå inn i remisjon. Men når de ble behandlet på riktig måte, kan de fleste med lupus har en full og god livskvalitet.

Typer

Det er vanligvis fire anerkjente former eller typer lupus. Systemisk lupus erythematosus (SLE) er den mest vanlige form. Kutan lupus erythematosus er en form for lupus som angår huden. Drug-induced erythematosus er lupus som er forårsaket ved å ta visse medisiner og neonatal lupus er funnet hos spedbarn som er født av mødre som har lupus. Leg smerte er vanligvis forbundet med alle, men den kutan (huden) type lupus.

Symptomer

Leg smerte kan være et symptom på lupus, men ikke den eneste symptom. Noen rapporterer at smertefulle ledd, blant annet i beina, er en av de første tegn på å være klar over sykdommen. Hevelse i bena, og også hender, føtter, og rundt øynene kan forekomme.

Andre vanlige symptomer på lupus inkluderer ekstrem tretthet, hodepine, noen ganger feber, lav RBC eller lave totale blodvolum (anemi) eller blodpropp problemer, brystsmerter, lysfølsomhet, og noen ganger håravfall. Et annet avslørende tegn på lupus er et sommerfugl-formet utslett i ansiktet, over nesen og kinnene.

Løse lupus kan være vanskelig og ta tid. Siden symptomer etterligne andre sykdommer, kan mye av diagnosen tiden brukes utelukker andre sykdommer.

Forebygging / løsning

Medisiner for smerter på lupus vanligvis inkluderer anti-inflammatoriske medisiner som aspirin, ibuprofen og paracetamol. Anti-inflammatoriske medisiner er vanligvis de vanligste legemidlene som brukes til å behandle symptomer på lupus og noen ganger kan være den eneste medisinen som trengs. Andre medisiner som brukes til å behandle lupus er kortikosteroider og immunosuppresant, anti-malaria og noen ganger antikoagulerende medisiner.

Misforståelse

Lupus er ikke som kreft. Noen mennesker tror lupus å være en form for kreft, men det er strengt tatt en autoimmun sykdom. Kreft er en betingelse for ondartet, unormal vev. Dessuten er lupus ikke knyttet til menneskelig immunsviktvirus (HIV) eller Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS). Noen mennesker leser eller hører ordet autoimmune når relatert til lupus og tror at sykdommen er relatert til immunsvikt. Personer med hiv har en underactive immunsystem, mens folk med lupus har en overaktiv immunsystem. Til slutt, er lupus ikke smittsom.

Advarsel

Leg smerte er ofte et symptom på blodpropper, en potensiell livstruende symptom på lupus. Hvis du mistenker at din smerte kan være relatert til en blodpropp, eller du tar heparin eller warfin (handelsnavn Coumadin) og opplever smerter, bør du kontakte legen din eller oppsøke lege så snart som mulig.