Digidexo.com

Hvordan forbedre nyre-funksjon

Nyrene utføre flere viktige funksjoner for å holde kroppen fungerer som den skal. Nyrene hjelpe å filtrere blodet og fjerner avfallsprodukter fra kroppen. De hjelper til å regulere mengden av elektrolytter i kroppen, slik som natrium. Uten riktig funksjon av nyrene, ville vannbalansen i kroppen være feil, noe som resulterer i flere problemer. Nyrene kan begynne å svikte, noe som betyr at de ikke fungere skikkelig for en rekke årsaker som dehydrering, visse kreftformer, sepsis og bivirkninger fra noen medisiner. Det finnes noen måter å bidra til å forbedre nyrefunksjonen.

Hvordan forbedre nyre-funksjon

•  Spis sunn mat. Mat som inneholder store mengder salt, fett og sukker er vanskeligere å fordøye og gjøre de organene i kroppen jobbe hardere, inkludert nyrene. Siden nyrene filtrere ut avfallsstoffer, jo mer avfall det er, jo vanskeligere de trenger for å fungere. Spis mat lave i fett og høy i næringsstoffer, som magert kjøtt, grønnsaker, frisk frukt og helkorn.

Drikk nok vann hver dag. Å drikke seks til åtte glass vann om dagen kan bidra til å forbedre nyrefunksjon hos noen måter. Vannet hjelper nyrene utføre en av de viktigste funksjonene, som er å fjerne avfall. Vann hjelper skylle avfallet ut. Drikke mye vann hjelper også redusere sjansene for å danne smertefulle nyrestein.

Få til en sunn vekt. Nyrefunksjonen kan avta på grunn av forhold som type 2 diabetes. En viktig risikofaktor for å utvikle denne typen diabetes er overvekt. Å få til en sunn vekt og opprettholde det kan forbedre type 2 diabetes symptomer og som et resultat bedre nyrefunksjon.

Ta medisiner. Visse medikamenter kan bli brukt for å bedre nyrefunksjonen. For eksempel, hvis nyrene ikke fungerer som de skal på grunn av høyt blodtrykk, medisiner for å senke blodtrykket kan bestilles. ACE-hemmere kan anbefales å bremse nyresykdom ned og bidra til å forbedre funksjonen. Diuretika, noe som bidrar til å redusere overskytende fluid i kroppen, er også noen ganger brukt til å forbedre nyrefunksjon.

Har kirurgi. Nyrefunksjonen kan reduseres på grunn av en blokkert nyrearterien, som tilfører blod til nyrene. En kirurgisk prosedyre som fjerner blokkeringen kan bidra til å forbedre nyrene. Prosedyren blir utført ved å sette inn en ballong lignende enhet gjennom den renale arterie og blåse den til å åpne opp i arterien. En stent kan plasseres for å holde arterien åpen.