Digidexo.com

Symptomer på Mono Sickness

Mononukleose (mono), bedre kjent som "kyssesyken", er beryktet for å være utrolig smittsom med utrolig subtile symptomer. Når smittet, kan mono sette en person ut av drift i opptil to måneder. Heldigvis er mono bare beryktet i navn; det er faktisk mindre smittsom enn forkjølelse og med hvile og væske pasienten vil være på bedringens vei.

Symptomer

Symptomer på mono er vanligvis forvekslet med en forkjølelse eller halsbetennelse, og det er derfor mono er tenkt som en så subtil sykdom. Man kunne ha sykdom i flere uker og har ingen anelse om det. Små barn med mono kanskje ikke engang viser noen symptomer.

Vanlige symptomer er tretthet, hodepine, feber, sår hals (noen ganger med hvite flekker som tyder på strep), hovne lymfeknuter og mandlene, tap av matlyst, nattesvette, og i noen tilfeller, en forstørret milt.

Viruset varer vanligvis fire til åtte uker med forkjølelsesliknende symptomer generelt avtar etter to uker og andre symptomer som tretthet og hovne noder og milt som varer i fire uker eller mer.

Årsaker og risikofaktorer

Mono er forårsaket av den Epstein-Barr-virus og er spredt gjennom kontakt med infiserte spytt, slimete og noen ganger tårer. Mono er en vanlig sykdom for barn å komme og symptomene er vanligvis milde. Voksne er mindre sannsynlighet for å bli smittet med mono fordi de har bygget opp mer av en immunitet mot viruset. Alle som bor eller arbeider i et område med en høyere konsentrasjon av mennesker er på et høyere risiko for infeksjon.

Fakta

Mono ligner på vannkopper i at når du blir smittet med viruset og erfarne sykdom, vil du bygge opp en immunitet og vil ikke bli syk med mono igjen. Et annet interessant faktum er at når du er smittet med Epstein-Barr virus, vil det alltid forbli sovende i systemet ditt. Det er ingen å bli kvitt viruset når du har det, men heldigvis er det vanligvis ikke blir aktiv igjen.

Behandling

Den beste behandlingen for mono er rett og slett hvile og drikke rikelig med væske. Tar smertestillende medikamenter og gurgle saltvann kan bidra til å lindre visse symptomer. Leger anbefaler å unngå for mye tung aktivitet i minst én måned etter at symptomene har forsvunnet for å unngå tilbakefall.

Antibiotika fungerer ikke for virusinfeksjoner, men legen din kan forskrive antibiotika hvis du utvikle strep fra mono symptomer. Men visse antibiotika, spesielt amoxicillin, kan føre til utslett hvis tatt under en mono utbrudd. I noen alvorlige tilfeller av mandel, node og / eller milt hevelse, kan legen forskrive et kortikosteroid medisin for å redusere deres størrelse.

Forebygging

Den eneste måten å forhindre mono er å unngå kontakt med de som er eller har nylig blitt syk og for å unngå andre hvis du selv har vært syk. Det finnes ingen vaksine for mono, så containment er den beste politikken.