Digidexo.com

Hvordan er hodelus Spread

Hvordan er hodelus Spread


Hodelus innvirkning så mange som 6-12 millioner mennesker over hele verden, uavhengig av rase, alder, økonomisk status eller personlig hygiene. Hodelus (Pediculus capitis) spres ved direkte kontakt med hår av infisert person. Menneskelig lus er kjent som pediculosis.

Identifikasjon

En Hodelus er en liten, vingeløse insekter med en grå-hvit kropp om 1/6 tomme lang. Lus har begrenset krypende evne og kan ikke fly eller hoppe. De feste egg tilfeller eller nit til vertens hodebunn på baksiden av nakken og bak ørene hvor klekking temperaturen er gunstig. Lus bruk suger munnpartiet å mate på blod flere ganger daglig. De injiserer spytt som forårsaker kløe og irritasjon. Hodelus kan ikke overleve mer enn to eller tre dager av sin vert. Nits kan overleve i opptil 14 dager uten en vert.

Impact

Symptomer på hodelus inkluderer irritabilitet og kløe som en allergisk reaksjon på bittet. Selv om lus ikke er kjent for å spre sykdom, kan overdreven skrape øke risikoen for sekundær hudinfeksjon, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Sprer

Direkte kontakt med infested hår er den vanligste måten å spre lus. Kontakt med personlige gjenstander inkludert deling av hatter, hår bånd, kammer, hårbørster, sportsutstyr og håndklær kan også spre lus i mindre grad. Lus har vanskeligheter gripende glatte eller glatte materialer.

Barn mellom 3 og 12 år er mer utsatt for lus som kan spre seg i gruppeinnstillingene slik som skoler, barnehager og idrettsaktiviteter. Husdyr ikke kan spre hodelus.