Digidexo.com

Hvordan virker den menneskelige kroppen absorbere jern?

Hva er Iron?

Jern er et viktig mineral at kroppen trenger å hjelpe røde blodceller levere oksygen til resten av kroppen. Jern bidrar også vårt immun og sentralnervesystemet og også bistår i å produsere energi og næringsstoffer diffusjon i cellene våre.

Er å ha for lite eller for mye jern et problem?

Mens jernet er en ønskelig mineral å ha i våre organer, ha den rette balansen av mineralet er like viktig. Å ha for lite eller for mye jern kan føre til problemer for kroppen.
Den amerikanske RDA eller USA anbefalt daglig inntak av jern for menn er 10 mg. For kvinner er den anbefalte daglige dosen nesten dobbelt på 15 til 18 mg. Grunnen til dette er at kvinner mister nesten dobbelt så mye jern. Den anbefalte dosering for gravide kvinner er praktisk talt dobbelt daglig dose på 30 mg jern.

Når kroppen ikke har nok jern, kan det resultere i anemi, jernmangel. Når en person er blodfattig, har kroppen lave nivåer av oksygen i blodet, og dette kan føre til tretthet, besvimelse, svakhet og en rask hjerterytme. Det kan også føre til at tungen til å svelle og forlate kroppen mottakelige for infeksjoner.

Når kroppen har for mye jern, kan en tilstand som kalles hemokromatose oppstå. Dette innebærer at legemet er absorberende for mye jern. Når dette skjer, og avhengig av hvor mye jern, kan en person føler seg apatisk eller tretthet.

Hvordan virker kroppen absorbere jern?

Legemet absorberer jern basert på hvor mye jern allerede er lagret i kroppen. Når vi allerede har nok jern, vil våre kropper ikke ta absorbere mer.
Når vi ikke har nok jern, vil våre organer naturlig trekke inn så mye jern fra maten er fortært.

Kilder til jern inkluderer rødt kjøtt og innmat, fisk, bønner, spinat og andre mørkegrønne grønnsaker og tørket frukt. Det kan også bli funnet i jern-forsterkede fruktjuice og frokostblandinger.

Jern kan også bli funnet i vitamintilskudd eller jern piller. Vitamin C kan også hjelpe kroppen absorbere jern.