Digidexo.com

Hvordan spise riktig for din kroppstype

Hvordan spise riktig for din kroppstype


Alles kropp er forskjellig, derfor vite hvordan du skal spise for din kroppstype er viktig å opprettholde god helse, sammen med en sunn vekt. Kroppstyper kan variere, men to vanligste er de som bærer vekten i midtpartiet, og de som har en tendens til å pakke på vekt rundt den nedre hoveddel i den bakre og lårene. Med hver av disse kroppstyper, visse faktorer må tas i betraktning og kosthold bør justeres tilsvarende.

Hvordan spise riktig for din kroppstype

Hvis du bærer Vekt I midsection

•  Spis mat som inneholder enumettet fett og redusere inntaket av høye mettet fett som for eksempel stekt mat, høy fett meieriprodukter og bearbeidet mat. Plante-avledet oljer som peanøtter eller oliven er en god kilde til enumettet fett, sammen med nøtter, belgfrukter, frø og laks. Har disse sunt fett utgjør om lag 35 prosent av de daglige kaloriene du forbruker.

begrense karbohydrater. Gjør karbohydrater om lag 40 prosent av det totale kaloriinntaket for dagen. For eksempel, hvis du spiser 1200 kalorier om dagen, får 480 kalorier fra karbohydrater som hele korn brød, ris og pasta.

Spis proteiner som utgjør 25 prosent av det daglige kaloriinntaket. På en 1200 calorie en dag diett, ville dette bety å spise 300 kalorier av proteiner. For å unngå usunt fett som har en tendens til å bygge opp rundt midjen, stokk med magre proteiner som ekstra magert kjøtt, skinn kylling og magert kalkun. Laks er en annen god protein som vil gi deg det sunne umettede fettet du trenger.

Hvis du bærer Vekt I nedre del av kroppen

Begrens mengden fett du spiser og kutte ut usunn mettet fett. Siden denne type kropp har en tendens til å lagre fett, er det viktig å unngå å spise for mye. Innlemme 15 prosent av enumettet fett i det daglige matinntaket med planteoljer, frø, nøtter, belgfrukter og laks.

Spis 55 prosent komplekse karbohydrater i ditt daglige kosthold. Dette betyr å få litt over halvparten av kaloriene fra sunne karbohydrater som hele korn brød og pasta, fiberrike frukter og grønnsaker, bønner, nøtter og linser.

Spis sunne former for protein for å gjøre opp de resterende 30 prosent av det daglige kaloriinntaket. Dette kan inkludere fisk som laks eller tunfisk, magert kjøtt som høy kvalitet mørbrad biff eller grillet kylling, og protein pakket bønner, nøtter og grønne grønnsaker.

Hint

  • Hvis du ikke passer det ene av disse kroppstyper, så har du sannsynligvis en jevnt fordelt kroppstype som betyr vekten bæres vanligvis det samme over alt. For denne type kropp alt du trenger å gjøre er å opprettholde et generelt sunt kosthold. Du kan unne deg litt mer i skyldig mettet fett gleder, men holde dem begrenset. Sørg for at du får ca 40 prosent karbohydrater og 30 prosent proteiner og sunt fett.
  • Ta alltid kontakt med lege hvis du planlegger å gjøre noen store endringer i kostholdet, som de kan være i stand til å gi deg sunne tips basert på dine spesifikke behov.