Digidexo.com

Tegn og symptomer på høyresidig hjertesvikt

Hjertesvikt er en alvorlig tilstand der hjertet ikke klarer å pumpe blod effektivt. Ulike sykdommer og syndromer som for eksempel diabetes, ubehandlet høyt blodtrykk, alkoholmisbruk, og skjoldbrusk lidelser kan føre til hjertesvikt (CHF). Høyresidig CHF oppstår når høyre ventrikkel ikke klarer å pumpe normalt og blod sikkerhetskopierer inn i blodårene i kroppen. Hvis du kjenner igjen symptomene på høyresidig hjertesvikt, ta kontakt med helsepersonell.

Hevelse

Den primære symptom på høyresidig hjertesvikt er hevelse (ødem) i ekstremiteter. Siden mindre blod er tilbake til hjertet, ankler, føtter og ben fylle med overflødig væske. CHF kan også skade nyrene evne til å rense kroppen for overflødig natrium og vann, noe som ytterligere forverrer problemet. Edemas forårsaket av CHF er satt opp, noe som betyr at hvis du trykker ned på et berørt område med en finger inntrykk vil vare i noen minutter. Edemas som ikke korroderte ikke CHF. Imidlertid er ikke alle pitted edemas forårsaket av CHF; lever og nyresykdom kan føre dem også.

Vektøkning

Retensjonen av fluid forårsaket av høyre ventrikkel største reduksjon i pumpearbeidet som lett kan føre til vektøkning. Daglig vektkontroll er viktig hos pasienter med CHF slik at pasientene har et godt inntrykk av hvor mye væske de beholde. Ikke bare er vektøkning et symptom på høyresidig CHF, kan fedme skjerpende CHF gjennom slike tilstander som diabetes.

Fatigue

Tretthet og mosjon intoleranse vanligvis følge de fleste CHF tilfeller. Dette skyldes at kroppen trenger visse næringsstoffer som bæres av blodet for å produsere energi, og med redusert mengde blod pumpes gjennom legemet, er disse næringsstoffer reduseres. Dette kan føre til kortpustethet under trening og kan selv påvirke vandre på et normalt tempo. Den kortpustethet avtar vanligvis etter at aktiviteten opphører.

Tap av appetitt

Væskeretensjon, en primær funksjon i høyresidig CHF, kan utvikle seg i fordøyelsesorganer i tillegg til ekstremiteter. Dette kan føre til at plagede personen til å føle deg mett selv om han eller hun ikke har spist. Mindre måltider i løpet av dagen, i stedet for tre store måltider. anbefales i dette tilfellet.