Digidexo.com

Typer av polyuretan Paint

Typer av polyuretan Paint


Polyuretan maling (også kjent som "to-delt uretan maling") er et populært mål for mange boliger og kommersielle prosjekter. Fordi polyuretan maling stivner når det tørker, det ikke bare gir en blank overflate, men det gir også et beskyttende belegg på vegger, gulv, kunstverk og andre overflater. Det finnes flere typer og merker av polyuretan maling, som varierer basert på holdbarhet, tykkelse, komposisjon og holdbarhet.

Akryl Polyuretan

Akryl polyuretanmaling er ansett å være den rimeligste form for polyuretanmaling (sammenlignet med polyester polyuretan). Disse malinger gir mer beskyttelse mot skrubbsår, flekker og kjemikalier enn de fleste standard maling, men de gir ikke så mye beskyttelse som sine kolleger polyester.

Vanlige bruksområder for akryl polyuretan er på biler og vanntårn, hvor overflater har begrenset friksjon og sjansen for slitasje. Akryl polyuretan kan påføres med en maling sprayer, sprayboks eller pensel. Da gjaldt fra en sprøyte eller sprayboks, er polyuretan tynnere enn når den er påført av en børste, men kan tørke raskere. Det kan ta opp til 10 dager for polyuretan maling til fullt stivne og tørke. Det kan også komme i en glanset, halvblank eller silkematt glans.

Polyester Polyuretan

Polyester polyuretan anses å gi optimal beskyttelse fordi det er svært flekkavvisende, slitesterk og kjemikaliebestandig. Polyester polyuretan malinger brukes til å beskytte fly, båter og gulv.

Som med akryl polyuretan, kan polyester polyuretan påføres med en maling sprayer, sprayboks eller pensel. Da gjaldt fra en sprøyte eller sprayboks, er polyuretan tynnere enn når den er påført av en børste, men kan tørke raskere. Det kan ta opp til 10 dager for polyuretan maling til fullt stivne og tørke. Det kan også komme i en glanset, halvblank eller silkematt glans.

Polyuretan maling typer for spesielle overflater

Det er visse typer polyuretan maling spesielt anbefalte (eller nødvendig) for ulike typer overflater, slik som båter, fly, gulv og biler. For eksempel når Missouri Department of Transportation maling strukturelle stål prosjekter med polyuretan maling, arbeidere kan være nødvendig å bruke visse typer og merker av polyuretan maling, som inkluderer Amercoat 450 HS, Carbothane 134 HS, Sherwin-Williams Hi-Solids Polyuretan B65 serien og ByGuard Hi-Build Polyuretan V-41-serien.

Ved en viss type av polyuretan maling er nødvendig for et byggeprosjekt eller struktur, slik som en bro, polyuretanmaling velges vanligvis basert på dens holdbarhet og slitestyrke etter herding. Fordi polyuretanmaling benyttes for å beskytte overflater, er det viktig at den korrekte type polyuretan-maling anvendes, ikke bare for å redusere vedlikehold, men også for å redusere risikoen av en overflate blir ødelagt eller forurenset.