Digidexo.com

Hva er kroppens Bygget i Mekanismer for å reagere på smerte?

Hva er kroppens Bygget i Mekanismer for å reagere på smerte?


Kroppens mekanismer for å reagere på smerte er komplekse og skje lynraskt. Opplevelsen av smerte sender millioner av mennesker til sine helsepersonell eller til smertestillende delen av stoffet butikken. Det er mye å lære om kroppens smerterespons og like mye å lære om hva vitenskap og medisin gjør for å prøve og lindre smerte.

Bakgrunn

Helsevesenet samfunnet har et ordtak om en persons smerte, "Smerte er hva du sier det er." Dette høres kanskje banalt, men sannheten er at smerte er en subjektiv symptom. Hvis du føler bankende smerte i korsryggen, så det er akkurat hvordan det er for deg. En annen person med nøyaktig samme sett av omstendigheter som til årsaken til smertene dine kan oppleve det på et annet nivå --- og for den personen, det er akkurat hvordan smertene er til ham.

Noen forbløffende statistikk viser akkurat hvordan smerter påvirker ditt daglige liv: 4 milliarder arbeidsdager tapt; 40 millioner legebesøk på "nye" smerte; $ 3000 millioner brukt på over-the-counter smertestillende (Bio-medisin).

Faktorer

Den måte og i hvilken grad du opplever smerte når som helst er ikke bare påvirket av den smertefulle stimuli i seg selv, men av en rekke faktorer, inkludert følelsesmessige, biologiske, og selv livsstilsfaktorer.

Grunnleggende

Kjeden av reaksjoner som oppstår i kroppen når smerten oppstår er rapid-fire, kanalisert gjennom nervesystemet så raskt som elektrisitet strømmer gjennom kraftledninger. Nervesystemet er kroppens "ledninger." Nervesystemet er tenkt på i to deler: det sentrale nervesystemet som er hjernen og ryggmargen, og det perifere nervesystemet som består av alle de avleggere av nervefibre som går i hele kroppen.

Perifere nervesystemet

Disse perifere nervefibre ende i smerte receipting avslutninger kalt nociceptors, som det er millioner i hele kroppen din. Områder av legemet som er mer utsatt for skade, for eksempel på huden, har flere nociseptorer enn den underliggende vev så som muskel eller ben.

Når en smerte stimulus blir avfølt av de nociseptorer, blir signaler sendt fra området til ryggmargen. Disse nerveendene sender sine meldinger på en måte som står i forhold til det som oppfattes som trusselen --- det er, er murrende smerte sendes via tregere forbindelser til ryggmargen enn er skarp smerte.

Spinal Cord

Når ryggmargen mottar et signal, er dens første funksjonen til å finne ut hva slags trussel mot kroppen din er stimulans. Hvis det er en opplevd overhengende fare for skade, setter ryggmargen at budskapet raskt gjennom til hjernen. Andre signaler fra mindre truende stimuli som et papir kutt få sendt saktere til hjernen.

Det er i ryggmargen at meldinger til andre nerveceller forteller kroppen til å reagere ved raskt å bevege seg bort fra stimulus, for eksempel berøre fingertuppen til et varmt strykejern. Din refleks er å trekke bort umiddelbart; Dette er ryggmargen metode for å redusere skade på kroppen din.

Nervecellene i ryggmargen kan også ane andre typer meldinger fra det perifere nervesystemet og tregere / eliminere sender smertesignaler til hjernen fra et område, for eksempel når en verkende muskler blir massert.

Brain

Når smerten signal fra ryggmargsnerver nå hjernen, blir det først behandlet av thalamus. Fra thalamus, smerten signal deretter overføres til det limbiske system (emosjonell respons midten) og hjernebarken (tankesenter og automatisk respons sentrum).

Avhengig av omfanget av de skader som smerte signalet indikerer til disse to sentrene, vil de øvrige systemer i kroppen slik som blodsystemet bli sendt automatisk signaler for å minimalisere skade og reparasjon --- begynne arbeidet i cerebral cortex. Hjernebarken er også ansvarlig for meldinger som bedre posisjonering av en kroppsdel ​​for å redusere smerte.

Det er hjernebarken som er ansvarlig for utgivelsen av kjemikalier kjent som endorfiner, som bidrar til å lindre smerten.

I mellomtiden er ditt limbiske system reagerer samtidig til smertefulle forekomst, forårsaker en følelsesmessig reaksjon. Som barn kan vi gråte eller bli skremt når smerten oppstår. Som voksne kan vi rope ut et øyeblikk, eller rett og slett være stoisk --- det er her at din emosjonelle condition som barn og som voksen kommer inn i bildet.

Forskning

Medisinsk forskning pågår i mange områder, og smertereduksjon er intet unntak. Jo flere forskere er i stand til å forstå de komplekse mekanismer for hvordan kroppen reagerer på smerte, jo bedre de er i stand til å utvikle medisiner og teknologi for å lindre smerte.

Studier blir gjort av University of California, Irvine, og University of Georgia på rotter har oppdaget en kjemisk produsert av hjernen når stressrelatert smerte oppstår som er ett av stoffene i cannabis, kalt 2-AG (BBC News). Denne forskningen er ennå i en tidlig fase, men forskerne tror dette funnet kan føre til bedre typer smertestillende medikamenter.

Professor Danielle Piomelli, direktør for forskerteamet ved University of California, Irvine, uttalte: "Denne studien viser for første gang at naturlige marihuana-lignende kjemikalier i hjernen har en link til smerte undertrykkelse" (BBC News).

Forskning utført ved University of California, San Francisco, og University of Minnesota tyder på at to bestemte peptider kan være en faktor i smerte undertrykkelse. Så langt forskerne har jobbet med mus; deres forskning viser at stoffene de har isolert do, faktisk, har noe å gjøre med kroppens reaksjon på smerte (Bio-medisin).

Hva dette, og andre pågående forskning vil bety for deg i fremtiden er vanskelig å fastslå på dette punktet, men vitenskap og helsevesenet samfunnet jobber mot bedre kontroll og lindring av smerte.