Digidexo.com

Meniskskade Exercise

En avrevet menisk er en vanlig skade der brusken i kneet rips fra strekke utover sin evne. Det er vanlig hos idrettsutøvere, men kan også forekomme hos eldre mennesker som sine skjøter svekkes. Alvorlig revet menisci krever kirurgisk reparasjon, men milde tårer kan reparere seg selv med mindre intensiv medisinsk behandling. Uansett er trening ofte en del av helbredelsesprosessen.

Se legen din

Oppsøk lege før du prøver noen øvelser. Hvis du har symptomer på en menisk tåre, for eksempel en popping følelse, hevelse, stivhet, smerter eller problemer med å rette kneet, bør du oppsøke lege. Skaden kan ikke være alvorlig nok til å kreve operasjon, men det vil kreve resten, is, bind kompresjon og elevasjon. Trening er nyttig bare når legen foreskriver det i form av fysioterapi; arbeider kneet ut for tidlig kan forverre symptomene dine.

Terapi i stedet for kirurgi

Finn ut hvor dårlig du har revet din menisk. Hvis rive er liten og begrenset til den ytre kant av menisken, er det ikke krever kirurgi. I stedet kan legen forskrive en kombinasjon av behandlinger, inkludert kneet øvelser. Vanlige øvelser fokusere på å styrke kneleddet og musklene rundt det. Disse inkluderer å sitte på en stol og trykke foten mot gulvet, liggende og trykke foten mot en vegg, hever straight-leg og en annen øvelse, der pasienten ligger ned, så hever og senker ankelen.

Terapi i stedet for kirurgi

Bruk terapi for å fullføre utvinning fra kirurgi. Etter operasjonen vil legen forskrive et kurs av fysiske terapitimer. I begynnelsen vil din terapeut fokusere på å hjelpe deg å få balanse og kontroll av kneet, til slutt redusere din avhengighet av krykker. Etter det, vil du styrke kneet og leddene, slik at du kan gjenoppta dine nomal daglige aktiviteter.