Digidexo.com

Fordelene ved den ELISA-test

Fordelene ved den ELISA-test


Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) tester, er testene som blir brukt til å detektere immunrespons i kroppen. ELISA-tester brukes til å oppdage en rekke medisinske tilstander som humant immunsviktvirus (HIV), allergier og West Nile Virus og resultatene er vanligvis oppnås gjennom testing av blod.

Raske resultater

En av de største fordeler i forhold til ELISA-test, er muligheten for å oppnå raske og nøyaktige resultater. Alt som kreves for å utføre en ELISA test er en enkelt blodprøve, som vanligvis oppnås gjennom blod trekkes fra armen eller fingertuppen til pasienten. Når utvalget er trukket, blir blodet deretter sendt til laboratoriet av legens preferanse, hvor det da sjekket for antistoffer som er i samsvar med det som ses hos pasienter som har HIV, West Nile Virus eller andre blodbaserte sykdommer som legen kan være å se etter.

Minimal Ubehag

Fordi alt som er nødvendig for å gjøre en nøyaktig diagnose er en blodprøve, kan de fleste leger, sykepleiere eller phlebotomists innhente nødvendige blodprøven gjennom en enkelt prøve. Dette kan i stor grad redusere ubehag og angst av å måtte samtykke i flere blod uavgjorte. Typisk kan blodprøver oppnås på under fem minutter, og krever ingen sedasjon eller lammende av huden. Hvis imidlertid pasienten lider av en tilstand som har påvirket evnen til å oppnå en prøve på grunn av forminskede årer, trekker multippel kan være nødvendig, noe som noen ganger kan føre til bruising og ytterligere ubehag.

Svært Sensitive

En av de mest holdt grunner til å bruke ELISA tester for å sjekke for tilstedeværelsen av antistoffer som finnes i forhold som HIV og West Nile Virus er svært sensitiv karakter av testene, som kan tillate en lege for å føle seg trygg i sin diagnose av pasient. ELISA-testene blir foretrekkes fremfor andre alternativer så som testRadioImmunAnalyse (RIA), fordi tester, ikke bare er ELISA-tester mer følsom enn Radioimmunanalyse (RIA) tester, men kan bli utført ved mer kostnadseffektive tiltak. I motsetning til Radioimmunanalyse (RIA) tester ELISA-tester ikke krever testing for radioisotoper eller tilleggsutstyr som for eksempel stråling telling verktøy.