Digidexo.com

Hvordan forstå ulike typer ledd

Når to bein i kroppen din møtes, danner de en joint. "Det er tre hovedtyper av ledd; fiber (immoveable), cartilagenous (delvis bevegelig) og synovial (fritt bevegelig)," i henhold til Teachpe.com. Synovialledd er den absolutt vanligste joint type og er delt inn i hengslene, ball-and-socket, pivot, gli, sadel og condyloid ledd. Brusk dekker felles endene til å minimere friksjon og for å absorbere støt i denne felles type. Eksempler på fiber ledd omfatter der tennene er holdt til sine benete stikkontakter. Cartilagenous leddene er laget utelukkende av brusk og er sett i "forbindelse mellom de første, sjette og syvende ribbeina og brystbenet," ifølge BecomeHealthyNow.com.

Bruksanvisning

Bøy og utvide kneet og du har oppdaget et hengsel felles. Det fungerer akkurat som en dør svinger frem og tilbake. Andre hengselledd inkluderer albuen, fingre og tær.

Flytt skulderen rundt. Du bruker en ball-and-socket joint. Denne felles typen er den med bredest utvalg av bevegelse. Prøv selv hvor fritt du kan flytte skulderen din. Et annet eksempel er hoften, som er litt mindre mobil.

Snu hodet til sidene for å bruke en av kroppens dreieledd. Du kan også slå håndflaten til taket og tilbake for å se svingbefestigelsen nedenfor albuen i aksjon.

Hold rett over håndleddet og flytte hånden til venstre og høyre, opp og ned. Du bruker en glide felles. Ankelen er et annet eksempel.

Beveg tommelen på noen måte du ønsker å aktivere kroppens eneste sal felles.

Lag en knyttneve og spre fingrene til å bruke condyloid ledd. Du kan finne denne felles typen i føttene også. Denne typen gjør kantete, men ingen roterende bevegelser.