Digidexo.com

Dental bukseseler Prosedyrer

Dental bukseseler Prosedyrer


Tannregulering, også kalt orthodontia, brukes til å korrigere skjeve tenner eller feil bite. Tenner som er overfylt er vanskelig å rengjøre, og dette kan føre til råte og tannkjøttsykdom. En feil bitt kan føre til slitasje på tennene, og kan føre til smerter og problemer i kjeven.

Alle aldre kan få tannregulering

Skjeve eller feil plassert tenner er også referert til som malocclusion. Ifølge American Academy of Pediatric Dentistry, "Både arv og miljømessige faktorer kan spille en rolle i utviklings malocclusions." Tannlegen kan foreslå tannregulering mens du er ung, et sted mellom 8 og 14. Men bukseseler er ikke bare for barn. Mange flere voksne får tannregulering senere i livet for å løse problemer og forbedre deres smiler.

Røntgen og Impression

På ditt første orthodontist avtale, vil du få en full panorama X-ray og et inntrykk av tennene dine laget. En tanntekniker vil presse et brett med flavored pudding-aktig materiale inn i topp og bunn tennene å gjøre inntrykk, eller mold, av tennene dine. Din kjeveortoped vil bruke X-stråler og tann mold å bestemme hva prosedyren vil han bruke til å rette tennene.

Velge type bukseseler

Mange typer bukseseler er tilgjengelig i dag, så i løpet av ditt første besøk til en kjeveortoped vil du bestemme hvilken du vil basert på problemet du har med tennene og bite. "Tannregulering kan være så lite synlig --- eller så merkbar --- som du vil", sier American Dental Association.

Du vil velge brakettene som vil bli limt på tennene. De kan være laget av metall, keramikk eller plast. Disse brakettene vil bare bli limt på fortennene; de bakerste tennene vil trolig ha metal band plassert hele veien rundt tannen.

Seperators og Bonding

For å gjøre plass til metal band som skal plasseres rundt bakerste tennene, vil orthodontist plassere små gummi separatorer mellom tennene. Det er sjelden smerter når han glir den lille gummidelen på plass. Men et par timer senere, kan det hende du har noen kjeveortopedisk ubehag som tennene flytte. Ta en smertestillende for å lindre ubehaget.

Den neste delen av dental prosedyre er når din orthodontist sementerer bandene på de bakerste tennene. Dette kalles banding. Hun binder brakettene på fortennene ved hjelp av en rask herding lys og lar disse apparatene tørr og bosette på plass før hun legger ledningene.

Archwire

Når brakettene og band er tørre, vil orthodontist plassere en archwire på brakettene. Dette kalles ligering. I løpet av de neste par årene, vil orthodontist manipulere og bøy archwire, som langsomt beveger tennene inn i stillingen ønsket. Avtaler vil være hver tredje til 10 uker til behandlingen er fullført.

Hodeplagg

Hvis ryggen jekslene må flyttes tilbake for å lage mer plass, kan det hende at kjeveortoped bruke hodeplagg. Hodeplagg er en klut band som går på baksiden av hodet, festet til to metallstykker som går i munnen og festes til baksiden jekslene.

Gummibånd blir også brukt til å bevege seg rundt tennene. De små gummibånd koble underkjeven til toppen kjeve eller trekke tennene sammen.

Retainer

Etter tennene er på plass og bittet er korrekt, vil orthodontist ta bandene av tennene dine og gjøre et annet sett av røntgenstråler og inntrykk. Han vil deretter foreta en retainer for deg å bære for å holde tennene fra å flytte.