Digidexo.com

De Komplikasjoner av CMC Thumb Surgery

CMC tommelen kirurgi kalles eksisjonartoplasti eller Fusion for leddproteser av Thumb. Denne operasjonen er gjort for pasienter som har mye smerte i leddet av tommelen på grunn av leddgikt. Som med alle kirurgi, er det risiko for komplikasjoner.

Fordeler

Under CMC tommelen kirurgi legen din vil enten smelte CMC joint eller legge en spacer mellom leddene i tommelen for å redusere leddgikt smerte. CMC felles er carpometacarpal joint på bunnen av tommelen som festes til felles ved håndleddet. Målet med operasjonen er å enten dempe ledd eller holde den fra å bevege seg og forårsaker smerte.

Anestesi Komplikasjoner

Operasjonen kan gjøres under full narkose der du vil være i søvn eller en lokal bedøvelse hvor du vil være våken. I begge tilfeller vil du føler ingen smerte. Anestesi kan noen ganger føre til komplikasjoner hvis de reagerer med andre medisiner pasienten tar, ifølge Eorthopod.com.

Infeksjon

Infeksjon er alltid en komplikasjon ved en hvilken som helst type kirurgi. Du vil mest sannsynlig bli gitt en antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon.

Nerve Damage

Mange av de nerver av tommelfingeren er i nærheten av CMC felles, og det er mulig å skade disse nerver under operasjonen. Dette er vanligvis en midlertidig tilstand som løser seg selv over tid.

Non-Fusion

Målet med Fusion leddproteser av CMC leddet er å fusjonere bein sammen i tommelen slik at de ikke gni på hverandre og forårsake smerte. Etter operasjonen vil du miste noe mobilitet i tommelen, men du er fortsatt i stand til å gripe gjenstander. Det er noen tilfeller der fusjon ikke er vellykket og du vil fortsatt ha smerter i tommelen, og trenger en annen operasjon for å ha suksess.