Digidexo.com

Borsyre Forgiftning Symptomer

Borsyre er en kjemisk forbindelse som anvendes i et bredt spekter av husholdningsstoffer, som strekker seg fra insektmidler til førstehjelp og kosmetiske forbindelser. Denne forbindelse er meget giftig og kan føre til symptomer på en hvilken som helst del av legeme som den er kommet i kontakt med.

Borsyre Definert

Borsyre er en forbindelse (dets kjemiske sammensetning er H3BO3) som brukes i brannsikring forbindelser, emalje, sement og kosmetikk. Dette er en farlig kjemikalie som kan forårsake død. Hyppig eksponering kan forårsake "kronisk" borsyre forgiftning og hvis en person har svelget noe med dette kjemikaliet, vil han utvikle "akutt" borsyre forgiftning.

Identifikasjon

I bransjer som insekt og gnager utryddelse, er borsyre en ingrediens i mort pulver og gnager og maur plantevernmidler. Andre bransjer som bruker borsyre er malingsprodusenter, fotografi kjemiske produsenter og glassfiberprodusenter. Ifølge Healthline, er denne forbindelsen fortsatt brukes i noen øyevaskere, antiseptiske midler og medisinert pulver. I det kosmetiske og hudpleieindustrien, er borsyre brukes i noen hudvann og astringenter.

Symptomer

Ifølge Pesticide Action Network og Healthline, anmeldt av Dr. Eric Perez, Department of Emergency Medicine, St. Luke-Roosevelt Hospital Center, New York, New York, symptomer på borsyre som vises på huden inkluderer irritasjon, en eksfoliativ ( peeling) utslett, en lys rød (erythermatous) utslett som ser "beefy" rødt på håndflatene, fotsålene hans, pungen og rumpe og blemmer. Luftveis forgiftning symptomer inkluderer irritasjon av luftveiene og respirasjonsdepresjon (bremset puste) hvis han har pustet pulverform av giften.

Symptomer Fortsatt

Den Pesticide Action Network og Health både stat som gastrointestinale symptomer inkluderer magesmerter, diaré, blå-grønn oppkast og lav eller ingen urinproduksjon. Sentralnervesystemet symptomer er slapphet og hodepine (selv om disse ikke vises i alle forgiftning offeret), rykninger muskler i ansiktet, ben, armer, hender og føtter og kramper. Andre symptomer kan være feber og nyresvikt.

Førstehjelp Behandlinger

Den Pesticide Action Network anbefaler at for hudirritasjon symptomer, bør offeret fjerne henne tilsølte klær og skyll huden hennes, vask deretter med såpe og vann. Når dette er gjort, bør hun bli sett umiddelbart av en lege for vurdering og behandling. For luftveissymptomer borsyre forgiftning, bør hun umiddelbart fjernet fra det forurensede området og tatt inn den friske luften. Igjen, bør hun bli sett av en lege. For gastrointestinale symptomer, bør hun helt skylle munnen og bli sett av en lege for behandling. For sentralnervesystemet og nyrene involvering, bør offeret bli sett av en lege slik medisinsk-angitte behandlingen kan startes med en gang.