Digidexo.com

Symptomer på bronkitt i Toddlers

Symptomer på bronkitt i Toddlers


Bronkitt hos småbarn oftest begynner som en luftveisinfeksjon, og fortsetter å utvikle seg i hals, nese og luftveier for barnet. Det er mer utbredt hos barn som er utsatt for passiv røyking, kjemisk damp og forurenset luft. Bronkitt kan vare i opptil to uker.

Definisjon

Bronkitt utvikles når bronkiene blir hovne. Som luften passerer til og fra lungene, utvikler tunge slim, blokkerer luftveiene.

Symptomer

Kontinuerlig hacking, noe som kan resultere i Knebling og oppkast; tørr eller våt hoste, grønn eller gul tykt slim; tungpustethet; øvre brystsmerter; og en feber på 100 grader eller mer er alle symptomer på bronkitt hos småbarn.

Diagnose

Når en pjokk har akutt bronkitt, er en kiste X-ray og en blodprøve vanligvis gjøres. Dette er for å fastslå om noe mer alvorlig, slik som lungebetennelse, er årsaken til symptomene.

Behandling

Bronkitt vanligvis går bort uten behandling, men det finnes tiltak som kan iverksettes for å gjøre barnet mer behagelig. Plasser en luftfukter i barnerommet, gi væsker for barnet til enhver tid, ikke tillater noen å røyke rundt barnet, og en foreskrevet inhalator hjelper med piping og tetthet i brystet.

Risiko

De fleste småbarn blir helt friske av bronkitt uten bivirkninger.