Digidexo.com

Slik reparerer skrumplever

Cirrhose er en sykdom som forårsaker arrdannelse i leveren. Symptomer inkluderer vekttap, tap av matlyst, tretthet, kvalme og oppblåsthet i mage og lemmer. Det er mange forskjellige årsaker til skrumplever, inkludert alkoholisme, parasitter, hepatitt, og cystisk fibrose. Mens alvorlige tilfeller av skrumplever kan være dødelig, kan mild skrumplever faktisk bli reversert. Reparere en leveren skadet av skrumplever, krever imidlertid en endring av livsstil og kosthold. Når utvinne fra skrumplever, er det viktig at du er forpliktet til din egen helse og velvære.

Slik reparerer skrumplever

Slik reparerer skrumplever

Endre kostholdet ditt ved å begrense mengden av protein og natrium du spiser. Disse er behandlet av leveren, så det er viktig å ikke sette unødig stress på leveren med en overdreven mengde salt og protein.

Spis mye grønnsaker og frukt, som er rik på næringsstoffer. Underernæring er ofte en bivirkning av skrumplever, så det er viktig at det du spiser er så pakket med vitaminer og mineraler som mulig.

Fjern all alkohol fra hjemmet ditt, og unngå å drikke alkohol i restauranter og sosiale miljøer. Alkohol vil ha en permanent ødeleggende effekt på leveren din, holder den fra å reparere seg selv og forverring skrumplever.

Unngå over-the-counter medisiner som inneholder paracetamol og ibuprofen, for eksempel Tylenol og Advil. Disse legemidlene kan forårsake fordøyelseskanalen blødning i noen med skrumplever. Aspirin bør også unngås.

Unngå rå eller kokt kjøtt og fisk. Skrumplever gjør deg mer utsatt for matbårne sykdommer og parasitter, så alltid sørge for at kjøtt og fisk er godt gjort.

Vaksiner deg mot influensa, hepatitt, og lungebetennelse. Fordi skrumplever ofte resulterer i et svekket immunforsvar, kan disse sykdommene være svært alvorlig eller livstruende.

•  Slutte å røyke hvis du er en røyker. Røyking ytterligere svekker din generelle helse, og legger en annen veisperring til utvinning fra skrumplever.

Hold en positiv holdning. Skrumplever er en alvorlig sykdom, men milde tilfeller kan reverseres med riktig livsstil og kosthold endringer. Kjemp for livet ditt hver dag ved å gjøre sunne valg.