Digidexo.com

Tale terapi teknikker for barn med Down syndrom

Kommunikasjon er viktig for alle individer til å gjøre sine behov, ønsker og ideer kjent. Når et barn blir diagnostisert med Downs syndrom, kan kommunikasjonen bli forsinket og vil kreve hjelp fra en profesjonell logoped. Det har blitt funnet at barnet med Downs syndrom kan forstå kommunikasjon rettet til ham, men er ikke i stand til gjengjeld kommunikasjonen. Tidlig intervensjon vil tillate barnet å maksimere sine kommunikasjonsegenskaper i en tidligere alder.

Anatomiske forskjeller

Tidlig intervensjon av en logoped kan omfatte tegnspråk, identifisere behov og ønsker med bilder og i noen tilfeller en elektronisk enhet som syntetiserer tale å gi en kommunikasjonsmetode som er midlertidig. Denne midlertidige eller overgangs kommunikasjon systemet er avgjørende for fremtidige ferdigheter som vil bli bygget på. Ved å bruke tegnspråk tidlig med barnet, når hun er på tap for de riktige ordene, vil hun være i stand til å fortsatt kommunisere og frustrasjonen de normalt ville føle seg vil bli redusert.

På grunn av den smale og korte anatomiske strukturen i et ørene av et barn med Down syndrom, hørselstap på grunn beholdt væske og betennelse i mellomøret skjer ofte. Det er viktig for logoped for å gjøre notater av barnets evne til å høre og for eventuelle tap som hørselen er viktig for barnet å være i stand til å etterligne ord og lyder bygge sine kommunikasjonsferdigheter.

Teknikker som brukes

En logoped vil også ta varsel av barnets evne til å mate på fødselen. De samme strukturene i munn og svelg som gjør at et barn til å snakke også tillate barnet å mate på fødselen og som han fortsetter å vokse. En logoped ville utvikle en plan som ville tillate barnet å styrke og koordinere musklene for fôring og for tale.

En logoped ville arbeide med barn på tidlige språk og tale ferdigheter med bruk av lek. Disse spillene vil innlemme ferdigheter utviklings tar svinger, visuelle ferdigheter som krever barnet til å identifisere personen som snakker, og å være i stand til å se på objekter som vises og forsvinner fra deres visjon. Terapeuten vil arbeide med barnet til å lytte til musikk og stemmer for å øke tidsperioder, noe som åpner for taktil stimulering inkludert å plassere objekter i munnen for oral motorisk stimulering. Terapeuten vil også ha barn leke følg lederen med sin tunge kopiere hva terapeuten gjør med tungen sin som barnet forsøker de samme ferdighetene. Det er flere andre områder som terapeuten vil fokusere på som vil tillate barnet å lære om årsak og virkning. Mange foreldre er naturligvis i stand til disse grunnleggende læring ferdigheter med et barn med eller uten funksjonshemninger. En terapeut vil ha lært ferdigheter som gjør dem i stand til å være klar over den anatomiske forskjellen som kan begrense eller kan gjøre vanskelig for barnet å lære disse ferdighetene uten assistanse.

Din barn med Downs syndrom kan ta lengre tid enn andre barn til å si sitt første ord; men når han gjør det, vil det være et vakkert øyeblikk. Med tidlig intervensjon som fokuserer på de spesielle behovene til barnet ditt, vil du se at vakre øyeblikk som mye raskere.