Digidexo.com

Tester for eggstokkreft Gene

Mens kreft i eggstokkene er en skremmende sykdom, er flere kvinner fanger eggstokkreft tidligere og reagere på å utvikle behandling. Ifølge American Cancer Society statistikk, 93 prosent av kvinnene som fanger eggstokkreft i de tidlige stadiene lever i minst 5 år etter diagnose. Ett verktøy som har hjulpet legene fastslå arvelige former for eggstokkreft er BRCA genetisk test. Kvinner som har mutasjoner i BRCA1 og BRCA2-genet er på et mye høyere risiko for å utvikle eggstokkreft (og bryst) kreft. Således gir testen pasienter og leger et viktig fortrinn i den potensielle kreft kamp.

Historie

I 1994 oppdaget forskere to spesifikke gener - BRCA1 og BRCA2-- at når mutert ofte ført til brystkreft (Miki et al, Science, 1994 og Wooster et al, Nature, 1995). Som forskningen utviklet, viste det seg at BRCA1 og BRCA2-mutasjoner førte også til en økt sjanse for eggstokkreft. Ifølge en studie referert til på Genetisk Health nettsted, kan et flertall av arvelige tilfeller av eggstokkreft skyldes det muterte BRCA1 og BRCA 2 gener.

Hvem bør få tester

Siden forekomsten av BRCA1 og BRCA2-mutasjon er ekstremt lav (ca 1 av 800 i henhold til Lab tester på nettet), bør ikke alle jag ut og få testene. Hvis du har en slektning som har / har hatt brystkreft eller eggstokkreft, er det en god idé å få BRCA1 og BRCA2 test. I tillegg, hvis du tilhører en gruppe med høy forekomst av BRCA1 og BRCA2-mutasjon (som askenasiske jøder) bør du vurdere en test. Hvis du har levende slektninger med kreft, se om de hadde mutasjonen og om det passer dine BRCA1 og BRCA2 gener. Dette vil gi legene en god følelse av din risiko for å utvikle bryst og / eller eggstokkreft.

Hvordan testen Works

Den BRCA testen bruker en blodprøve for å bestemme en genetisk profil. Laboratoriet som forbereder profilen vil hone inn på BRCA1 og BRCA2 gener og se etter eventuelle uregelmessigheter. Hvis en mutasjon er funnet, vil mutasjonen være preget og resultatene vil gå tilbake til legen din og genetisk veileder for videre analyse.

Tar Test

Administrasjon av BRCA testen er så enkel som en hvilken som helst annen blodprøve. En sykepleier vil ta en liten prøve av blod og sende den til laboratoriet for analyse. Etter 3 til 4 uker, vil legen kontakte deg med resultatene og om nødvendig, basert på resultatene, foreslår ytterligere tester for å sikre at du er kreft-fri.

Tolker test

Hvis testen avslører en BRCA mutasjon, må du ha en profesjonell sammenligne den nøyaktige mutasjonen profil mot familien din historie og om mulig andre familiemedlemmenes genetiske profiler. The Center for Disease Control anslår at 16 til 60 prosent av kvinner med BRCA1 eller BRCA2-mutasjoner vil utvikle eggstokkreft. Med et så bredt spekter, er det viktig å innse at en mutasjon er ikke en automatisk budbringer av kreft. Familien din historie vil hjelpe legen avgjøre din risiko med mer nøyaktighet. Uansett, hvis du har en BRCA mutasjon, må du være årvåken og bo et skritt foran kreften. Besøke en spesialist jevnlig for å finne ut om du viser noen forstadier til kreft eller kreft symptomer.