Digidexo.com

How High-protein dietter skade nyrene

Mange er i dag ved hjelp av høy-protein dietter, som Atkins diett, for å gå ned i vekt raskt. Selv om noen leger og ernæringseksperter mener disse diettene er trygt for friske voksne, andre advarer mot risiko for nyrene. Enten skadeomfanget er ubetydelig, eller betydelig nok til å rettferdig forsiktighet, er fortsatt gjenstand for en viss debatt. Dersom du har nyre-eller leverskade, kan en høy-protein diett være skadelig. Konsultere legen din før du tar fatt på denne dietten.

Funksjoner av høy-protein dietter

Å følge en høy-protein diett, eliminere eller drastisk redusere inntaket av frukt, fruktjuice, brød, ris, pasta og kornprodukter, og fokusere på å spise kjøtt, ost, egg, og ikke-stivelsesholdige grønnsaker.Stranden filosofien bak dette regime er som drastisk begrenser karbohydrater, slik som stivelser og sukkere, vil føre til at kroppen til å slå til annet brensel for energi - enten fra fett og protein, eller fra lagrede kroppsfett. Når kosten fett eller lagret fett brukes til energi, produserer prosessen ketoner, og folk på høy-protein dietter bruke disse ketoner i urinen som en slags målestokk for å måle framgang.

Det har ikke vært noen langtidsstudier for å demonstrere sikkerheten og effektiviteten av denne metoden, og det er fortsatt kontroversielt. Noen leger gir høy-protein diett deres godkjennelse, sier de kan resultere i ikke bare vekttap, men senket fett - eller lipid nivå - i blodet. Andre sier at noen vekttap oppstår fordi folk på en høy-protein diett automatisk inntar færre kalorier, at mat valg er for begrenset og fettstoffer, og at høy-protein diett er ikke mer effektive enn konvensjonelle dietter som de som tilbys av Weight Watchers .

Nyreskader

Ifølge Katherine Zeratsky, en registrert og lisensiert kostholdsekspert og ernæringsfysiolog ved Mayo Clinic, skade på nyrer fra en høy-protein diett resultater på grunn av måten protein er metabolisert. Protein i dietten er normalt brytes ned til aminosyrer og benyttes for å gjøre enzymer. Noen "ekstra" aminosyrer er strippet av nitrogen; de ikke-nitrogen deler gå for energi eller omdannes til fett; nitrogenet i seg selv - nå et avfallsprodukt fra prosessen metabolization - ender ikke bare i leveren, men i nyrene, hvor den kan forårsake skade (se referanse 1).

I tillegg er høy-protein dietter øke risikoen for nyrestein. I et forsøk på å skylle filteret for urinsyre og urea - giftige biprodukter av protein analyse - nyrene kan stjele kalsium fra skjelettet; disse kalkavleiringer noen ganger form til nyrestein.

Zaratsky påpeker også at selv om høy-protein dietter er generelt godt tolerert av friske voksne, inkluderer de fortsatt flere helse ulemper. Disse diettene, ved sin restriktive natur, begrense andre sunne matvarer er viktige for helse og riktig ernæring, inkludert hele korn, frukt og grønnsaker. I tillegg har mange high-protein mat - kjøtt, melk, ost og egg - er høy i fett og kolesterol. Hvis du prøver denne dietten, husk at fisk, bønner, linser og magre meieriprodukter er bedre valg for å oppfylle proteinbehov.

Forholdsregler

Hvis du har nyreproblemer, uansett hvor svak, bør du ikke ta fatt på en høy-protein diett, med mindre legen din spesifikt sier at du skal. Ifølge Dr. Eric Knight, MD, MPH ,, som gjennomførte en Nurses 'Health Study ved Brigham and Women Hospital i Boston, kvinner med milde nyreproblemer som spiste en høy-protein diett hadde en raskere tap av nyrefunksjonen enn de som ikke gjorde ikke (se referanse 2). Hvis du prøver dietten, har regelmessige nyre funksjonsprøver og overvåkes av lege.