Digidexo.com

Graviditet og Placenta

Graviditet og Placenta


I en graviditet, støtter morkaken livslinjen til den voksende baby i livmoren. Hver graviditet skaper en ny placenta og blir forkastet etter at barnet forlater mors liv. Antallet placentas i livmoren avhenger av antall barn i mors liv. Det avhenger også av om de er identiske eller toeggede tvillinger. I noen svangerskap kan oppstå noen problemer med morkaken. Noen placenta komplikasjoner er små og andre kan være dødelig.

Funksjon

Morkaken er mer enn bare en kjøttfull vev. Den inneholder viktige blodkar. Disse fartøyene bringe liv opprettholde oksygen og næringsstoffer til barnet. I tillegg til å motta viktige næringsstoffer, placenta har også en annen funksjon. Det eliminerer avfall innenfor sac der barnet ligger. Det skiller også hormoner relevant å opprettholde en sunn graviditet.

Inspeksjon

Etter at barnet er født morkaken, som også er kjent som etterbyrden, går livmoren. Det blir deretter inspisert for å forsikre deg om at den er hel. I noen tilfeller morkaken kan brekke av og la stykker fremdeles koblet til livmoren. Hvis det ser ut som om brikkene kan mangle, vil legen må inspisere skjeden og livmorhalsen for gjenværende brikkene. Hvis ikke blir funnet, vil legen trenger manuelt feie livmoren ren for eventuelle gjenværende placenta stykker.

Expert Insight

Når det kommer til flere fødsler, placentas varierer avhengig av hvilke typer babyer blir opprettet. Hvis livmoren holder eneggede tvillinger de vil trives av samme placenta. Men toeggede tvillinger har hver sin morkake. Dette er hvordan de er bestemt med hensyn til om de er identiske eller toeggede tvillinger.

Placenta Previa

I en graviditet, problemer med morkaken, noen ganger oppstå. Placenta previa er en av disse problemene. Det som skjer i tilfellet av placenta previa er at placenta har festet seg over eller i nærheten av cervix. Når den er festet i nærheten av placenta, det er en god mulighet at som livmoren vokser placenta vil strekke seg bort fra åpningen av livmorhalsen. Dette problemet kan forårsake blødninger og bør følges opp av din lege. Hvis morkaken dekker helt eller halvveis dekker livmorhalsen, er et keisersnitt nødvendig å trygt levere barnet.

Placenta løsning

Et annet problem som kan oppstå i placenta kalles placenta løsning. Noen symptomer som kan oppstå hvis du har placenta abruption under graviditet er ryggsmerter, vaginal blødning og magesmerter. Ifølge Medline Plus, en tjeneste av det amerikanske National Library of Medicine og National Institutes of Health, "Placenta løsning, inkludert et beløp av morkake separasjon før levering, forekommer i om lag én av 150 leveranser. Den alvorlige formen, noe som resulterer i fosterdød, forekommer bare i om lag en av 500-750 leveranser. "