Digidexo.com

Hvordan få en Thorn Out of Your Toe

Hvordan få en Thorn Out of Your Toe


Mange gartnere gjør den smertefulle feil ved ikke å bruke riktig beskyttende materiale mens de arbeider. Hvis du noen gang har hatt en torn eller dyp flis i foten, vet du hvor smertefullt det kan være og hvor vanskelig det kan være å fjerne. Det er flere alternativer tilgjengelige for å hjelpe deg å få torn ut av tå. Alltid være ekstra forsiktig med å innføre skitt inn i såret. Fjern torn og starte helbredelsesprosessen så snart som mulig.

Bruksanvisning

Knip huden og prøve å fjerne tornen med fingertuppene eller med pinsett. Før du begynner, sørg for at hendene dine er rene og at du har rengjort overflaten av pinsett. Rengjør området rundt torn med en antiseptisk. Vær klar over at du kan blø litt så har en bandasje klar.

Påfør hydrogen peroxide til huden rundt torn. Dekk med gasbind og vente i fem minutter. Dette oksiderende væske har en boblende effekt på hudens overflate og indre vev som kan løsne torn slik at du enkelt kan løfte og dra den ut av tå.

Yank tornen av ved bruk av materiale til å trekke den ut. For eksempel plasserer et stykke duct tape over tå og vent i 30 minutter. Raskt rive tapen av i motsatt retning av den torn. Et annet godt materiale å bruke, er et par strømpebukse. Plasser slangen over torn og raskt trekke, prøver å snag torn.

Prøv flere hjem rettsmidler for en sta torn. Disse er ment å brukes over natten når du har prøvd, og kan ikke få tornen ut raskt. Plasser en tykk pasta av natron og vann, natron tannkrem, honning eller bacon fett under gasbind og en bandasje i håp om å trekke tornen til hudens overflate ved følgende morgen.

Søk medisinsk hjelp. Tornen vil trolig komme ut i tre til fem dager på egen hånd. Hvis det blir for smertefullt, viser tegn til infeksjon eller ikke kommer ut på en riktig måte, må du søke legehjelp. Gå til din fastlege for fjerning av torn fra tå.