Digidexo.com

Hvordan Crohns sykdom Påvirker Mind & Body

Depresjon

Crohns sykdom er en autoimmun sykdom uten kur. Selv om behandlinger er tilgjengelig for å lindre symptomene på Crohns, er det en kronisk sykdom. Å vite at du har en uhelbredelig sykdom samt å måtte leve med alle sine symptomer kan føre til depresjon.

Vekttap

Hvis du har Crohns sykdom kan du lider betydelig vekttap på grunn av dårlig opptak av næringsstoffer. Ernæring er avgjørende for Crohns pasienter og ofte kosttilskudd er nødvendig for å sikre god helse.

Diaré og forstoppelse

Crohns sykdom kan føre til at du har diaré, forstoppelse eller begge deler. I en autoimmun sykdom, er kroppen din å angripe sine egne organer som om de er fremmedlegemer. Dette fører til betennelse og en ubalanse i tarmen som kan føre til uregelmessig avføring, primært diaré.

Strikturer

Over tid, den konstante ucleration og helbredelse i tarmen skape arrdannelse. Som vevet arr, vokser den tykkere og smalere. Disse strukturer kan føre til en hindring i tarmer, noen ganger krever akutt kirurgi.

Sprekker og blødninger fra endetarmen

Noen ganger sprekker eller rifter dannes i anus fra hyppig avføring eller forstoppelse. Disse er kalt sprekker. De er ofte ledsaget av rektal blødning. Du kan behandle dem med kortison eller smertedempende salve og de vanligvis leges på egen hånd.

Fistler

Fistler er "tunneler" som danner fra kolon til overflaten av huden din, eller mellom organer i Crohns pasienter. For eksempel kan du ha en fistel som danner mellom tykktarmen og blæren. Dette kan føre til urinveisinfeksjoner.

Anemi

Betennelse i tarmer kan skape treg blodtap som du kanskje ikke legge merke til. Dette kan føre til anemi. Anemi kan være kronisk og til tider må du kanskje blodoverføringer eller jern infusjoner for å hjelpe din blodprosent.

Andre helseplager

Crohns sykdom kan påvirke fordøyelsessystemet alt fra munnen til anus. Det kan også påvirke andre områder av kroppen din. Du kan ha leddsmerter, utslett, gallestein og øyeproblemer.