Digidexo.com

Antiviral Planter

Antiviral Planter


Planter er blitt benyttet i tradisjonelle medisiner for behandling av bakterielle, virale og soppinfeksjoner. Noen har vist seg lovende for å hindre og behandle virale infeksjoner ved å aktivere immunsystemet for å målrette virusinfiserte celler. Men alltid konsultere en helse-omsorg leverandøren før selv-medisinering med urte kosttilskudd som de ikke er regulert av US Food and Drug Administration.

Allium sativum og Allium cepa

Hvitløk (Allium sativum) og løk (Allium cepa) kan spises rå eller delvis tilberedt som et forebyggende tiltak mot virusinfeksjoner. Den biologisk aktive ingrediens, allicin, nedbrytes i sine enkelte bestanddeler, som forbedrer vertens respons til virale patogener. En undersøkelse publisert i desember 2010 utgaven av "Animal Science Journal" dokumentert effekten av hvitløk og løk på immun funksjoner av kyllinger. Forskerne fant at doser av Alliums på 10 g per kg kroppsvekt økt antistoffproduksjon og immun celleproliferasjon mot flere viruspatogener spesifikke for fugler.

Eupatorium perfoliatum

Et vanlig middel som brukes i den spanske influensa utbrudd av 1918 inneholdt boneset --- Eupatorium perfoliatum --- å behandle de øvre luftveissymptomer forårsaket av viruset. En november 2003 artikkelen vises i "Phytotherapy Research" undersøkte effekten av boneset mot herpes simplex-virus type 1 (HSV-1), Junin virus (JUNV) og denguevirus type 2 (DEN-2). Undersøkelsens Forfatterne fant at boneset var effektivt mot HSV-1 ved en dosering på 65 til 125 ppm, men hadde ingen merkbar effekt mot JUNV eller DEN-2.

Andrographis paniculata

Andrographis paniculata er ofte brukt i tradisjonell kinesisk medisin for å behandle kronisk betennelse og multippel sklerose forårsaket av virusinfeksjoner. The September 2006 utgaven av "Journal of Ethnopharmacology" dokumentert en studie designet for å undersøke effekten av dette anlegget for å bekjempe influensa A-viruset (H1N1) ved hjelp av humane bronkial celler. Undersøkelsen konkluderte med at dette legemiddel anlegget har et stort potensiale for en alternativ behandling for influensa-virus som indikert av dets evne til å øke antistoffproduksjonen.

Lomatium dissectum

Lomatium dissectum er en plantearter som tradisjonelt er brukt av amerikanske indianere til å behandle øvre luftveisvirusinfeksjoner gjennom innånding av damp fra kokende anlegget i vann. En klinisk studie beskrevet i desember 1995 utgaven av "Journal of Ethnopharmacology" viste at et ekstrakt av Lomatium var effektive i kampen mot stammer av rotavirus selv ineffektive mot seks andre stammer av virus som ble testet i studien. Forfatterne konkluderte med at et slimløsende produsert fra anlegget stimulerer antistoffene i slimete mot utvalgte virusstammer.

Eleutherococcus senticosus

Sibirsk ginseng, Eleutherococcus senticosus, har vist seg å fremme immunsystemets funksjon mot RNA-type virusinfeksjoner. En juni 2001 studie publisert i "Antiviral Research" undersøkte effekten av et ekstrakt av plantens røtter mot flere RNA-type virus, inkludert den menneskelige neshorn virus (HRV), respiratorisk syncytialt virus (RSV) og influensa A virus (IAV) . Forskerne fant at ekstraktet var effektive i å hindre replikasjon av hver RNA-type virus testet, men det var ineffektivt mot DNA-type virus, inkludert adenovirus og HSV-1.