Digidexo.com

Bivirkninger av magen stifting

Mage stifting, som nå heter gastric bypass kirurgi, er en prosedyre der en del av magen er oppstallet av. En mindre mage eller posen er laget og tynntarmen blir forbikoblet til denne mindre magen. Denne operasjonen er kun brukt for sykelig overvektige. Det er mange bivirkninger til denne operasjonen, noen mild, mens andre er mer alvorlig.

Dumping syndrom

Dumping syndrom er en vanlig bivirkning som mange opplever etter operasjonen. Mat som er ufordøyd beveger seg gjennom magen til tynntarmen altfor fort. Når dette skjer kan det føre til at noen til å kaste opp, bli kvalm, bli svimmel med svette, og har diaré. Dette skjer vanligvis etter at noen spiser mat med mye fett eller søtsaker.

Blodpropp

Blodpropp i bena kan oppstå etter operasjonen. Dette skjer vanligvis i svært overvektige mennesker, og skjer fordi blodsirkulasjonen til beina under operasjonen er bremset. For å redusere denne risikoen, kan en kirurg forsyne pasienten med bandasjeunderlag som fungerer som en slags massasje å stimulere blodsirkulasjonen. Også noen få timer etter operasjonen, er gang oppmuntret.

Lekkasje

Når den nye magen og tynntarmen er oppstallet sammen noen ganger er det et brudd ned av stifter. Når dette skjer, kan det oppstå lekkasjer fra tarmen og kan forårsake en infeksjon. Noen ganger kan dette fikses med antibiotika, men hvis lekkasjen er alvorlig, er akutt kirurgi nødvendig.

Underernæring

Etter operasjonen er det mange ikke får tilstrekkelig ernæring fordi magen bare har en unse av mat på en gang. Også mange mennesker opplever at de ikke lenger kan spise visse matvarer. Mangler vitamin B-12 og D-vitamin er et problem. De kan også bli blodfattig. Tar barne vitamin anbefales å hjelpe med disse manglene.

Død

Denne ekstreme kirurgi kommer med ekstrem risiko. Ifølge Dr. G. Wesley Clark, MD, en bariatric kirurg i San Diego, California, en i 200 tilfeller resulterer i døden. Dette er ikke bare fra den faktiske bypass verket. Andre risikoer som kan bidra til en død er anestesi, dårlig helse, komplikasjoner under operasjonen og alder.
Man bør alltid diskutere med legen sin på forhånd mulige risikoer og komplikasjoner.