Digidexo.com

Medisinering for tyfoidfeber

Tyfoidfeber er en smittsom sykdom som rammer rundt 400 amerikanere hvert år, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention. Ubehandlet, tyfus har potensial til å forårsake intestinal perforasjon, betennelse i hjertet og i verste fall død.

Identifikasjon

Reseptbelagte oral eller intravenøs antibiotika medisiner er den vanligste behandlingen for tyfoidfeber.

Typer medisiner

Leger vanligvis foreskrive ciprofloksacin tabletter for å behandle tyfus, men hos gravide kvinner og barn, opt for injeksjoner av ceftriakson.

Funksjon

Medisiner brukes til å behandle tyfoidfeber drepe bakterier som forårsaker sykdommen ved å forstyrre prosessen cellene bruker for å lage energi. Disse antibiotika også hemme replikasjonsprosessen av bakterier, hindrer infeksjon fra å spre seg i hele kroppen.

Time Frame

Ciprofloxacin behandling krever vanligvis mellom 7 til 14 dager til fullt eliminere tyfus bakterier, mens ceftriaxone krever 4 til 14 dager, ifølge RxList. Vanligvis må bruk av enten narkotika fortsette i to dager etter symptomene på tyfoidfeber avta.

Risiko

De vanligste bivirkningene av ciprofloksacin er kvalme og diaré, mens ceftriaxone bruk forårsaker diaré og endringer i hvite blodceller oftest, ifølge RxList. Ciprofloxacin utgjør en risiko for sene brudd i noen pasienter, mens den vanligste fare for ceftriakson er en livstruende allergisk reaksjon.

Forebygging

Det er også to vaksiner tilgjengelig for å hindre tyfoidfeber; Imidlertid, verken 100 prosent effektivt for å forhindre infeksjon, ifølge Mayo Clinic. Hvis du reiser til et land der tyfoidfeber er utbredt, er det lurt å få vaksinert for å beskytte deg selv.