Digidexo.com

Tegn og symptomer på lymfom på Face

Tegn og symptomer på lymfom på Face


Lymfom er kreft i lymfesystemet. Lymfesystemet omfatter lymfeknuter, thymus kjertel, milt og lever. Lymfesystemet hjelper bekjempe sykdommer, som gjør lymfom klassifisert som en blod-relatert kreft. Lymfom starter i lymfesystemet, men det kan spre seg og påvirke mange forskjellige deler av kroppen, inkludert deler under ansiktet.

Hovne Neck lymfeknuter

Lymfom i ansiktet vil starte i lymfeknutene i nakken. Som kreftcellene formere seg og fortsette å angripe dine lymfeknuter, vil de forårsake skade som vil føre til nodene til å hovne opp. Dette vil føre til ubehag og vil også være skjemmende. Lymfeknutene er plassert under halsen og haken. De vil være vanskelig og kan også være øm å ta på gjennom huden din. Hovne lymfeknuter er ikke alltid et sikkert tegn på lymfom. Andre årsaker til hovne lymfeknuter inkluderer infeksjoner og virus. Imidlertid, er den vanligvis mindre alvorlig hevelse og mindre vedvarende. Hovne lymfeknuter på grunn av lymfom kanskje aldri forsvinne i løpet av din sykdom.

Luftveisproblemer

Lymfom i ansiktet forårsaker også store luftveisproblemer. Hoste, tretthet og kortpustethet vil være tidlige indikatorer på lymfom. Mye av dette har å gjøre med hevelse lymfeknuter i halsen. De vil fortsette å svelle og bli hoven, presser på luftrøret. Dette vil constrict luftrøret. Som et resultat kan ikke vil motta så mye oksygen som normalt. Dette kan også føre til svimmelhet, besvimelse, forvirring, tretthet og feber. Fortsatt press på luftrøret kan også føre til smerter i hals og nakke. Se legen din umiddelbart hvis du begynner lider av vedvarende og uforklarlige respiratoriske problemer.

SVC syndrom

Et annet symptom på lymfom i ansiktet utvikler SVC syndrom. SVC syndrom oppstår når den overlegne vena cava blod Fartøyet er innsnevret. Dette blodåre samler blod fra hodet og brystet. Det er innsnevret når vevet som omgir den sveller alvorlig. SVC syndrom er varslet av sterk hevelse i armer og ben. Andre symptomer er hoste, brystsmerter og kortpustethet. Andre årsaker til SVC syndrom inkluderer blodpropp, syfilis, tuberkulose og sarkoidose, men kreft inkludert lymfom forbli den vanligste årsaken til SVC syndrom. Selv om du ikke har lymfom må du bli behandlet for SVC syndrom umiddelbart, da det kan være dødelig.