Digidexo.com

Hvorfor Kolesterol og fett bygge opp i årer?

Hvorfor Kolesterol og fett bygge opp i årer?


Kolesterol i seg selv er et fettlignende stoff som er funnet blant fettstoffer i blodet ifølge American Heart Association. Den vitenskapelige betegnelsen for kolesterol buildup i venene er aterosklerose rapporter Mayo Clinic.

Årsak

Kolesterol og fett bygge opp påvirkes av en rekke faktorer. Den viktigste faktoren er for mye kolesterol og fett som finnes i blodet. Høyt kolesterol og fettnivåer i blodet kan skyldes mangel på fysisk aktivitet kombinert med et dårlig kosthold, per National Heart, Lung, and Blood Institute.

Fact

The National Heart, Lung, and Blood Institute forklarer at høyt kolesterol fører til åreforkalkning, forårsaker blodårene til å bli smal. Trange arterier redusere blodtilførselen til hjertet og øke risikoen for hjerteinfarkt.

Symptomer

En av de viktigste problemene rundt kolesterol og fett buildup i venene er at det ikke er noen symptomer advarer Mayo Clinic, som foreslår at du får en blodprøve for kolesterol minst en gang hvert femte år, fordi det er den eneste måten å oppdage kolesterolnivået.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for kolesterol og fett buildup i venene er røyking, fedme, dårlig kosthold, manglende mosjon, høyt blodtrykk, diabetes, og en familiehistorie med hjertesykdom ifølge Mayo Clinic.

Komplikasjoner

The Mayo Clinic advarer at hvis en plakett innskudd (innskudd laget av kolesterol og andre akkumulert materiale) tårer eller brudd fra arterieveggen, kan det resultere i en blodpropp som kan plugge en arterie nedstrøms.