Digidexo.com

Kan en Low Carb Diet Reverse Diabetes?

Kan en Low Carb Diet Reverse Diabetes?


Enkelt sagt, kan en lav carb diett ikke reversere diabetes siden diabetes har ingen kjent kur, bortsett fra i tilfeller av pancreas transplantasjon. Ifølge American Diabetes Association (ADA) low-carb dietter (definert som mindre enn 130g / dag av totale karbohydrater), anbefales ikke i behandling av diabetes. ADA erkjenner at low-carb dietter er vanskelig å feste med, og at inntaket av fet mat er ikke sunt for de med en tendens til fedme (som de med type 2 diabetes demonstrere). Denne artikkelen vil fokusere på diskusjonen av karbohydrater og deres rolle i diabetes, samt gode carb-matvaner for diabetikere.

Funksjon

Karbohydrater fungere som kroppens energilager, og det meste av den energien vi mottar kommer fra karbohydrater vi forbruker i ting som brød, frokostblandinger, kjeks, havre og ris. Matvarer som frukt, juice, melk, yoghurt, tørkede bønner, stivelsesholdige grønnsaker (for eksempel poteter og korn) og sukker-laden snack matvarer som brus, kaker og godteri inneholder også karbohydrater. Karbohydrater alle produsere en glykemisk effekt, noe som betyr at de vil resultere i høyere nivåer av blodsukker glukose. Insulin er nødvendig for å tillate legemet å behandle en hvilken som helst og alle glukose som kommer inn i blodet; Dette betyr at under tradisjonelle diabetes kontroller, er insulin skudd tatt før hvert måltid og deretter igjen før sengetid.

Karbohydrater og glykemisk Response

Det er flere faktorer som påvirker glykemisk respons av karbohydrater. Den type av sukker (glukose, fruktose, sukrose eller laktose) og arten av stivelsen som enten amylase, amylopektin eller en resistent stivelse påvirker respons. Matlaging og matlaging også påvirke glykemisk respons, som gjør andre faktorer som premeal blodsukker og måltidets fettinnhold. Imidlertid er det totale karbohydratinnhold av måltidet den viktigste faktor å vurdere. Fordi insulin er nødvendig etter inntak av karbohydrater, vil den dag-til-dag konsistens av karbohydratinntak føre til flere vanlige blodsukkeret og mindre variasjon i nødvendig administrasjon av insulin.

Glykemisk indeks

Glykemisk indeks (GI) måler den relative fysiologiske effekter av karbohydrater på blodsukkeret i blodet, men har blandede resultater i å hjelpe diabetikere med mat valg. GI-verdier korrelerer til intensiteten med hvilken inntak av visse karbohydrater vil føre til glukose i blodet. Matvarer med en forholdsvis høy GI (større enn 75), vil teoretisk føre til større glukose tillegg enn matvarer med en forholdsvis lav GI (under 50). For eksempel, raffinerte stivelser og andre raffinerte produkter har vanligvis en høy GI, mens enkle sukkerarter har en relativt lav GI.

Problemer med glykemisk indeks

Mens i noen tilfeller virker det som glykemisk indeks har vært i stand til å føre til bedre karbohydrat valg og derfor bedre helse, det er komplisert av flere faktorer. For det første er svært variabel mellom ulike matvarer GI (for eksempel Austrailian poteter er høy GI, mens amerikanske og kanadiske poteter har en moderat til lav GI). Dessuten er det vanskelig å bruke GI for noe, men hele matvarer. Begrepet GI er best brukt for å finjustere postprandial (etter måltid) glukosenivå etter først å fokusere på totale karbohydrater forbrukes.

Unntak: Type 2

Mens en low-carb diett ikke kan reversere diabetes i noen realitets måte, kan det være mulig for overvektige type 2 diabetiker befolkningen til å bruke low-carb dietter for å komme tilbake i form. En studie (Samaha m.fl.) antyder at low-carb dietter på kort sikt er bevist å gi hurtig vekttap uten vesentlige bivirkninger, og kan forbedre lipidprofil, insulinnivået og blod-glukosekontroll. Når kortsiktig vekttap har blitt realisert, er det imidlertid viktig å gå over til å høres langsiktige dietter for å stabilisere og holde vekten av.