Digidexo.com

Hvordan å avlaste trykket Bak en spiker som er Smashed

Hvordan å avlaste trykket Bak en spiker som er Smashed


Når man fører en sporty livsstil, forstuinger og beinbrudd er ikke de eneste skadene man bør forberede seg på. Man kan oppleve rifter, hjernerystelser, og selv knuste negler eller tånegler. Sistnevnte skade kalles en subungual hematom. Dette skjer når en fingertupp knuses mellom to harde gjenstander, forårsaker væske og blod å samle bak spiker. Den resulterende trykket er ubehagelig og må være lettet. Hvis det ikke er mulig å nå ER, er dette hva du kan gjøre.

Bruksanvisning

•  Steriliser nålen med blekemiddel. Fordyp i blekemiddel i 30 sekunder og skyll grundig med rent vann. Hvis blekemiddel ikke er tilgjengelig, varme med åpen flamme. Rengjør huden rundt og under neglen med Betadine eller peroxide.

Punktering et hull ved bunnen av spiker eller i midten av hematom. Trykk forsiktig nålen inn til noe press er filt og mørkt blod slippes. Klem forsiktig spissen av fingeren for å drenere det oppsamlede blod fra hematom.

Kle spikeren når det meste av blodet er tappet. Påfør antibakteriell salve på drenering hull så kle såret med gasbind og tape. En splint kan brukes for ekstra komfort.

Hint

  • Du bør likevel se en lege for å se etter ytterligere skade selv etter adressering det umiddelbare problemet.
  • Spikeren bør oppbevares tørt i 2 dager.