Digidexo.com

Hva er blodsukkeret for diabetes?

Hva er blodsukkeret for diabetes?


Blodsukkeret for diabetikere er litt forskjellig fra blodsukkernivået for mennesker uten diabetes. Fordi en diabetiker blodsukker kan variere mer enn en gjennomsnittlig person s boks, er det en større rekkevidde for diabetikere. Legene anser dette området trygt for diabetikere; skjønt, bør alle diabetikere streber etter å holde glukose eller blodsukkernivået så stabil som mulig for å unngå sukker oppturer og sukker lows. Holde stabile blodsukkernivået krever overvåking blodsukkeret og ser på inntaket av karbohydrater.

Måling

Blodsukkeret måles i milligram per desiliter og prosentandel av sukker i blodet. De gjennomsnittlige milligram per desiliter for ikke-diabetikere er 70-100 mg / dL. Etter faste i 14 timer, er måling prosent. Gjennomsnittet er 4-5 prosent. Rekkevidden for en diabetiker er 70 til 120 mg / dl eller en prosentandel av syv eller under, etter fasting i 14 timer.

Etter å ha spist

Alles blodsukkeret stiger etter å ha spist. Selv en person som ikke er diabetiker kan ha blodsukkernivået så høyt som 175 mg / dL etter et måltid. Forskjellen for en ikke-diabetisk er sukkeret nivået faller til det normale raskere enn sukker forekomst av en diabetiker. Imidlertid bør en diabetiker prøve å holde blodsukkeret under 180 mg / dL etter et måltid. De diabetiker måler blodsukker to timer etter begynner å spise. Høyere nivåer indikerer at diabetiker konsumert for mange karbohydrater eller fet mat.

Highs

Farlige diskant er 240 mg / dL som ikke går tilbake til det normale. Når sukkernivået er høyt, kroppen bryter ned fett som brensel. Ketoner er et biprodukt som normalt fjernes fra kroppen gjennom urinen. Når sukker stiger og ketoner er til stede, kan nyrene ikke holde tritt. Ketoner fremkomme i blodet forårsaker blod til å bli surt. Kroppen øker urinproduksjonen forårsaker dehydrering. Symptomer er oppkast, uskarpt syn, svakhet, forvirring og en fruktig lukt på pusten.

Lows

Lows er sukker nivåer under 70 mg / dL. En diabetiker kan ikke føle symptomer med lows under 70 mg / dL inntil lows nå 50 mg / dl for en mannlig og 40 mg / dl for en kvinne. Blodsukker lows er forårsaket av for mye insulin, ikke nok mat, mosjon, alkohol og stress. Symptomer inkluderer skjelvinger, svimmelhet, forvirring, sweatiness, sult, tåkesyn og en kriblende rundt munnen.

Pre-diabetes

Pre-diabetes er glukosenivåer som er høyere enn normalt, men ikke høy nok til å betraktes som diabetisk. En fastende test er ned for å bestemme pre-diabetes. Etter faste i 14 timer, trekker lab tekniker blodet ditt. Hvis fastende nivå er 100-125 mg / dL, anses du pre-diabetiker.