Digidexo.com

Om forvaltningen av Dengue Hemoragisk Feber

Om forvaltningen av Dengue Hemoragisk Feber


Dengue hemoragisk feber er en alvorlig virussykdom som er vanligvis forbundet med alvorlige febersymptomer (ekstremt høye feber). Med riktig medisinsk behandling, er dødeligheten av dengue feber relativt lav. Det er en sykdom som kan behandles ganske godt med enkel behandling. Uten behandling, men dødeligheten for de som er smittet med dengue hemoragisk feber er sterkt økt.

Typer

Det finnes faktisk flere forskjellige typer av dengue hemoragisk feber. Alle manifestasjoner av det er forårsaket av en av fire beslektede virus. Disse virusene alle tilhører familien Flaviviridae. I de fleste tilfeller, diagnostisering av dengue hemoragisk feber ikke omfatter bestemmelse av hvilken av de fire virus er ansvarlig for infeksjon. Behandling og forvaltning av dengue er identisk uavhengig av den eksakte type virus som er ansvarlig.

Time Frame

Ledelse og behandling av denguefeber bør foretas så snart en diagnose er gjort. Det er en direkte sammenheng mellom umiddelbar medisinsk behandling og et positivt utfall. Venter selv en liten mengde tid til å søke medisinsk behandling kan være en fatal feil, og bør ikke bli vurdert. Likeledes bør de som er stille potensielle symptomer på dengue hemoragisk feber bli sett av en medisinsk ekspert umiddelbart for diagnose.

Identifikasjon

Forvaltning av dengue hemoragisk feber egentlig bare tar form av symptomatisk behandling. Fordi dengue er forårsaket av et virus, antibiotika og andre slike medisiner er ikke effektive i bekjempelsen av den. Det er for øyeblikket ingen reell behandling som direkte påvirker selve viruset. I stedet, generelt fokuserer behandling på å lindre symptomene som er forårsaket av infeksjon. Som med andre virusinfeksjoner, slik som influensa, sengeleie og øket væskeinntak er avgjørende. Blodtransfusjoner kan også være nødvendig på grunn av den økte blødning som ofte finnes i dengue pasienter. I løpet av de første 5 til 7 dager, er infeksjon på sitt verste, og det er svært viktig at pasientens vitale tegn overvåkes kontinuerlig, og at pasienten fortsatt innlagt på sykehus.

Betraktninger

Selvfølgelig er den mest effektive måten å styre dengue hemoragisk feber for å hindre at det i første omgang. Det er ingen levedyktig denguefeber-vaksine på det nåværende tidspunkt, men en stor del av arbeidet som blir gjort mot dette målet, og vaksiner er i utvikling. Dengue er spredt, som malaria, av mygg. Riktig mygg ledelsen i tropisk klima, særlig i urbane områder, er en metode for å hindre dengue-utbrudd oppstår i første omgang.

Advarsel

Noen medisiner bør absolutt unngås av de som har dengue hemoragisk feber eller som kan være infisert med den. De viktigste stoffene for å unngå er NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) og aspirin, sammen med andre medisiner som har en tynning effekt på blod eller kan føre til økt risiko for blødning. Blødning er allerede en stor risikofaktor for dem som lider av denguefeber, og medisiner som forverrer denne risikoen bør unngås for enhver pris.