Digidexo.com

Isolering av kasein & Laktose Fra Milk

Isolering av kasein & Laktose Fra Milk


Melk er en av naturens matvarer med nesten komplett ernæring. Den inneholder essensielle proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler, mens resterende lett fordøyelig for de fleste mennesker, selv små babyer.

Kasein og laktose

Kasein er en av de tre globulære proteiner som finnes i melk. Denne fosfoprotein er funnet i sin saltform, kalsium-kaseinat, i melk. Laktose er et sukker som finnes i melk. Dette karbohydrat består av to kombinerte sukkere: glukose og galaktose.

Formål

Mange mennesker med allergi mot melk faktisk er allergisk mot en av to komponenter av melk: kasein eller laktose. Fjerning av disse produktene gjør at personer med allergi å tåle melk. Kasein-fri meieriprodukter brukes også for barn med autisme, og spesielt laktosefri melk lar folk med laktoseintoleranse å konsumere melk.

Process

Det er to måter å fjerne kasein fra melk. Ved tilsetning av en syre, er pH i melken senket og kasein vil koagulere, noe som muliggjør enkel fjerning. Rennin, et naturlig enzym som finnes i små kalver, kan også føre til kasein å koagulere for abstraksjon. Etter at kaseinet er blitt fjernet, kan diastereomerer alfa-laktose-og beta laktose isoleres separat. For det første stimulerer en vann-etanoloppløsning krystalliseringen av alfa-laktose ved værelsestemperatur, som kan bli fjernet med vakuumfiltrering. Beta laktose kan fjernes fra en konsentrert oppløsning. Tilsetningen av varme bidrar krystalliserer beta-laktose, som deretter kan fjernes.