Digidexo.com

Hva som forårsaker en Sugar Rush?

Hva som forårsaker en Sugar Rush?


Sukker som fører til en sukker-rush er kjent som enkle sukker. En sugar rush er forårsaket av en plutselig høyt inntak av sukker etterfulgt av en massiv dukkert i energi. En vanlig analogi av en sukker rush er en berg og dalbane som tar deg opp før du styrter ned.

Fordøyelse

En sukker-rush forårsakes først ved fordøyelsen av enkle sukkerarter. Matvarene går inn i fordøyelseskanalen og er raskt kjempe bort i blodet. Snarere enn komplekse karbohydrater som hele korn pasta, søte poteter eller bønner, som tar lengre tid å fordøye og gi nivå vedvarende energi, enkle sukkerarter resultere i en massiv topp i blodsukkeret. Dette pigg resulterer i sukker rush eller høy at folk ser etter når inntak energidrikker eller sukkerholdige matvarer.

Insulin

Når blodet pigg til usunne nivåer bukspyttkjertelen frigjør insulin. Dette insulin bidrar til å gjenvinne normale nivåer av blod sukker ved å lagre det for senere bruk. Over tid kan fattig diett resultere i liten eller ingen insulin som blir produsert i bukspyttkjertelen. Denne insulinmangel er kjent som Type II diabetes. Andre årsaker til diabetes eksisterer. Dette overskudd av sukker lagring lekker energi fra kroppen og energinivået lag, noe som resulterer i tretthet.

Sugar Rush Foods

Matvarer som resulterer i en sugar rush er kjent som enkle sukkerarter. Disse kommer fra bearbeidet eller raffinert sukker elementer. Bakevarer som smultringer, kaker, kjeks, eller brownies vil føre til en sukker rush. Bearbeidet prepackaged matvarer som godteri barer, pakket snack kaker og brus vil også føre til en sukker rush. Mange prepackaged matvarer har også skjulte sukker som kan forårsake en sukker rush. Se etter ord som glukose, sukrose, fruktose, laktose, maltose eller sirup i ingrediensene.

Ikke Sugar Rush Foods

Matvarer som inneholder naturlig sukker som ikke vil gi deg en sugar rush er kjent som komplekse karbohydrater. Alle trenger karbohydrater for energi, og det er mange som vil gi deg vedvarende energi og holde deg full uten følelser av apati senere. Disse inkluderer hele korn og fullkornsprodukter, belgfrukter, erter, bønner, linser, chikpeas, havregryn, fullkorn pasta, søtpoteter og fullkorn frokostblanding.