Digidexo.com

Hva skjer når du drikker for mye alkohol?

Hva skjer

Overdreven alkoholbruk kan føre til alkoholforgiftning. Denne tilstanden kan være svært farlig, eller til og med dødelig. Alkoholforgiftning oppstår når en stor mengde alkohol er forbrukt, slik som drikker mer enn fem alkoholholdige drikkevarer i en kort tidsperiode. Den alder, størrelse og vekt av personen kan bestemme hvor mye alkoholforbruk er OK før forgiftning oppstår.

Andre stoffer som inneholder former for alkohol kan også føre til alkoholforgiftning, som frostvæske, rubbing alkohol og noen kremer. Utilsiktet inntak av noen av disse produktene kan føre til alkoholforgiftning.

Bruken av illegale rusmidler og mange reseptbelagte medisiner kan også forårsake alkohol for å være dødelig. Enkelte reseptbelagte medisiner og andre rusmidler forsterke effekten av alkohol, forårsaker alkoholforgiftning.

Komplikasjoner

Alkohol forgiftning kan føre til en rekke mindre og alvorlige komplikasjoner. En av de mer alvorlige komplikasjoner er anfall. Anfall kan forårsake permanent hjerneskade og tap av funksjon i visse celler i hjernen. Andre komplikasjoner kan inkludere besvimelse, oppkast, forvirring, uregelmessig pust, blå hud og hypotermi. Alkohol fører også til skader på leveren, enten med alkoholforgiftning eller drikker for mye regelmessig.

Alkohol svekker også ens evne til å kneble. Ifølge Mayo Clinic, hvis man kaster opp etter at han har gått ut, hans brekningsrefleksen kan være tilbakeholdne på grunn av alkohol, og han kan kveles av oppkast eller inhalerer det.

Med hensyn til graden av oppkast som oppstår når noen har alkohol-forgiftning, kan dehydratisering forekomme. Hvis venstre ubehandlet, kan dette være potensielt dødelig.

Poison Process

Når kroppen er forgiftet med alkohol, vil den prøve å forsøke å kvitte seg med giften. Det første tegnet på alkoholforgiftning kan oppkast, noe som er kroppens forsøk på å rense alkohol fra magen. Forvirring er en annen av de første tegnene, som alkoholen har reagert med kjemikalier i hjernen, forårsaker staver av svimmelhet, forvirring og stupors. Hvis forgiftning er alvorlig nok, kan staver av bevisstløshet oppstå etter eller under oppkast. Hjernen kan også føre til legemet for å gå inn i et beslag på grunn av reaksjonen av alkoholen i hjernen.

Diagnose

Det er viktig å ha alkoholforgiftning behandles så raskt som mulig. Leger vil ta blod-og urinprøver for å sjekke hvor mye alkohol i blodet. Hvis mengden er for mye, vil legen nøye overvåke pasienten for å unngå alvorlige komplikasjoner oppstår på grunn av forgiftning.