Digidexo.com

Mat Etikett Forskrift i Canada

Mat Etikett Forskrift i Canada


Matvarer i Canada må samsvare med detaljerte mat etiketter. Forskriften, som inkluderer en standardisert ernæring boksen og næringsinnhold krav, trådte i kraft i 2003 og håndheves av Health Canada. Mange kanadiere se emballasje på matvarer for å forstå hva de kjøper og forbruker.

Merking

Ifølge den kanadiske Food Inspection Agency, generelle krav til merking informasjon som skal vises tydelig på emballasjen og lett å lese. Det må være ernæringsmessige fakta og varig liv dato på alle matvarer. Ernæringsmessige informasjon må oppdateres tilsvarende. Tospråklige regelverk krever også at etikettene skrives på både engelsk og fransk.

Ingredienser

En liste over ingredienser må være tydelig beskrevet på emballasjen. Produktet må inneholde plasseringen av hvor den ble fremstilt. Det bør indikere om det er et lavt kalori eller lavt fettprodukt. Etiketten skal inneholde allergi varsler, for eksempel om innholdet i maten kom i kontakt med peanøtter.

Unntak

Visse matvarer er unntatt fra disse bestemmelsene. Rask mat som serveres umiddelbart til en forbruker er fritatt fra ernæringsmessige verdi eller fakta forskrifter. Bakevarer kjøpt fra et bakeri inkluderer ikke en liste over ingredienser eller fettinnholdet i produktet. Reglene også unntatt alkohol, rått kjøtt og fiskeprodukter, frukt og grønnsaker.