Digidexo.com

Øvelser for Guided Imagery

Øvelser for Guided Imagery


Hvis du noen gang forestilt deg selv i en fantasiverden hvor alle dine bekymringer smelte bort, du allerede forstår kraften i bildene. Guidet billed utnyttet sinnets evne til å bekjempe stress og overvinne hindringer ved å følge et script for å produsere mentale bilder og lokke fram en ønsket fysisk og følelsesmessig reaksjon. Guidet bilder kan bli ledet av en annen, men du kan også lagre skriptet og aktivere bildene på egen hånd.

Magic Carpet

En av de mest populære guidede bilder oppgaver innebærer en magisk teppe som tar deg til fremtiden. Ifølge Mental Helse I dag ble denne øvelsen utviklet av Behavior Science Institute og brukes for å fremme en positiv og oppløftende opplevelse.

Begynn med å sitte i et komfortabelt sted der du ikke vil bli avbrutt. Lukk øynene og bruke pusteøvelser for å slappe kroppen. Når du er helt avslappet, tenk deg selv å gå rolig ned et land banen der du oppdager en magisk teppe. Få på teppet og ri fem år inn i fremtiden. Undersøke livet ditt, betaler oppmerksomhet til alle de hyggelige lyder og bilder fra livet ditt i fremtiden. Observere deg selv og familien din mens du nyter livet.

Ta hensyn til fargene, lydene og luktene som gjør livet ditt fornøyelig. Undersøke alle detaljene nøye. Når du er fornøyd med at du har sett det du har kommet for å se, tilbake til nåtiden sakte. Få av teppet og gå tilbake til ditt hjem. Åpne øynene dine når du er klar til å vende tilbake til nåtiden.

Self-Esteem

Denne øvelsen er designet for å øke selvtilliten ved å besøke et fredelig sted og resitere affirmasjoner. Mange velger å besøke deres favorittsted, men du kan besøke en imaginær sted hvis du ønsker det. Ethvert sted hvor du er komfortabel og føler fredelig er fine.

Begynn med å lukke øynene og praktisere pusteøvelser før du er helt avslappet. Besøk din fredelig sted. Ring opp alle detaljene i lyder og til du føler deg helt i fred. Lytt til lyden av sildrende bekk, fjerne fugler eller stillheten i naturen. Pust inn duften av din spesiell plass.

Når du er helt i fred, resitere affirmasjoner sakte. Noen forslag inkluderer "Jeg er i fred med meg selv," jeg aksepterer meg selv, "og" Jeg er snill og kjærlig. "Hvis det er spesielle områder som gjør at du føler deg usikker, kan du bruke affirmasjoner for å bygge din tillit i det området.

Ta deg tid til å nyte fredelig sted og dine følelser av egenverd. Åpne øynene dine når du er klar og gå tilbake til stede.

Tension Relief

Øvelser for spenning lettelse variere, inkludert å velge et objekt eller farge som representerer spenning til deg og ser på det oppløses i et bilde som vekker lettelse eller utslipp. For mange å velge en farge som gjør denne øvelsen lett å utføre og gir spenning lettelse.

Begynn med å lukke øynene og praktisere pusteøvelser. Tenk deg en ball med intens farge som representerer spenning. Fortell deg selv at du nå slippe all spenning. Sjekk fargen fade fra levende til myke pastellfarger. Ta deg tid til å føle varmen og avslapning stråler fra de myke farger.

Åpne øynene og gå tilbake til stede når du er klar.