Digidexo.com

Hvordan identifisere Roseola

Hvordan identifisere Roseola


Roseola er en vanlig barne virus. De fleste barn har blitt utsatt for viruset og en tredjedel av alle barn har kontrakt Roseola. Faren er ikke fra utslett med Roseola, men i feber. Barn som er skadet av bakterien har som regel opplevd anfall relaterte problemer. Her er hvordan du kan identifisere Roseola i din lille bundle of joy.

Hvordan identifisere Roseola

•  Sjekk om barnet er mindre enn 4 år. Roseola vanligvis angrep et barn mellom 6 måneder og 2 år. Det finnes tilfeller av barn med Roseola opp til 4 år, men etter 4 år det er svært sjelden. Alderen til barnet vil utelukke Roseola.

Se etter en høy feber og medfølgende fussiness og tap av matlyst på grunn av feber. Den feber vil variere fra 102 grader til 105 grader. Den feber vil vare i 2 til 3 dager og deretter avta. Dette feber kan være svært farlig, og forårsake anfall hvis den ikke behandles umiddelbart.

Se etter en utslett flere dager etter høy feber. Dette er en indikator på at det er Roseola. Utslettet ser ut som tusenvis av små røde prikker over hele barnets bryst, mage eller rygg. Flekkene kan være mer konsentrert i et område blande all den røde inn i en rødlig flekk.

Regel ut lungebetennelse, halsbetennelse, ørebetennelse eller andre feber forårsaker sykdommer. Har barnet sjekket av legen sin for andre vanlige barnesykdommer som også involverer en feber.