Digidexo.com

Hvordan oppdage Alzheimers Early

Til tross for fremskrittene som er gjort i Alzheimers sykdom forskning, er det fortsatt bare én definitiv måte å diagnostisere din kjære med denne mind-lammende sykdom - og det er med en obduksjon. Det høres kanskje dystre, fordi jo raskere din familiemedlem eller venn er diagnostisert, jo mer effektive hans løpet av behandlingen være. Det finnes imidlertid en rekke nye metoder utviklet for å detektere Alzheimers. Selv om ikke 100 prosent nøyaktig, de har en sterk track record av nøyaktig forutsi AD.

Bruksanvisning

Hvordan oppdage Alzheimers Early

Note endringer i din kjære. Alzheimers Association har identifisert 10 varseltegn, som kan bli funnet på alz.org, inkludert humørsvingninger, tilbaketrekning fra de tingene din kjære en gang elsket og utslett beslutninger. Vanligvis skillet mellom AD og hva som er en "normal" endring i atferd er i varigheten og graden av symptomene - hvis din kjære ens kognitive problemer er å forstyrre hans liv og gradvis blir verre, er det på tide å se en lege.

utelukke andre årsaker. Når du tar din kjære til legen, er det første de vil prøve å gjøre utelukke andre årsaker til dette problematisk atferd - og det er et helt register av symptomer som synes Alzheimers-lignende, inkludert emosjonelle problemer som depresjon. Måten de vil gjøre det på er gjennom å gjennomgå familiens historie, en blod og urin test og klinisk eksamen, og en vurdering som vil sette din kjære en erkjennelse på prøve gjennom øvelser som å bli bedt om å huske kjente personer eller navngi vanlige gjenstander .

•  Prøv ordet tilbakekalling. The National Institute on Aging innført denne test tiår siden, og det er fortsatt ansett som en nøyaktig prediktor dag. Disse testene består typisk av 10 ord. Din kjære vil få beskjed om å huske ett ord om gangen, og vil deretter bli forsettlig bli distrahert med en annen oppgave. De vil deretter bli bedt om å senere huske det ordet. Ifølge Harvard Mental Health Letter, mer enn 80 prosent av pasienter med forsinket tilbakekalling over et visst nivå utviklet AD innen et tiår.

Be om en spinalvæske evaluering. Store fremskritt har blitt gjort i å detektere det som kalles bio-markører, slik som tilstedeværelse av proteiner som antas å bidra til dannelsen av AD, i blod og spinalvæske. Faktisk en studie fant at å måle nivåene av disse unormale proteiner i spinalvæsken var nesten 90 prosent nøyaktig i å identifisere de pasientene som til slutt ble diagnostisert med AD. Det kan tenke at disse proteinene ville være til stede ved høye nivåer, men i tilfelle av AD det røde flagg er proteiner som er tilstede i lave nivåer i spinalvæske, fordi det er antatt at disse proteinene faktisk samles i unormale strukturer kalt plakk i hjernen.

Få en hjerneskanning. En annen lovende område i tidlig påvisning er bruken av en MR til å peke til uregelmessigheter i hjernen er knyttet til Alzheimers sykdom. På et tidspunkt MRI ble bare brukt til å oppdage avvik som svulster, men for AD, kan MRI brukes til å skanne hjernen og finne ut om vevet kontrahering. Det er antatt at hippocampus, regionen av hjernen assosiert med langtidshukommelse, er en av de første områdene å bli påvirket av AD - og det er antatt at området faktisk krymper i AD hjerner. Studier har funnet at hjernen med Alzheimers er en tredjedel mindre enn sunn seg.