Digidexo.com

Hvordan bli kvitt en blære infeksjon

Hvordan bli kvitt en blære infeksjon


En blære infeksjon, også vanligvis referert til som cystitis, er den medisinske betegnelse for betennelse i blæren. Blære-infeksjoner er oftest forårsaket av en bakteriell infeksjon i form av en urinveisinfeksjon; de vanligste bakteriene som forårsaker en blære infeksjon er Escherichia coli (E. coli) bakterier. Visse reseptbelagte legemidler og behandlinger som strålebehandling og bruk av produkter som sæddrepende gelé og feminine hygiene spray kan gjøre bakteriell infeksjon mer sannsynlig, men disse kan også produsere en soppinfeksjon (candida) eller viral infeksjon, som kan presentere lignende symptomer, men krever forskjellig behandling. En blære infeksjon kan være smertefullt og ubehagelig, og hvis den forblir ubehandlet, kan føre til alvorlige helseproblemer, blant annet nyreskader.

Antibiotika behandling

Antibiotika er den vanligste behandlingen for blære infeksjon, med kinoloner klasse av antibiotika som er den hyppigst forskrevne, sammen med trimetoprim-sulfametoksazol (TMP-SMX) behandling. Personer som opplever en blære infeksjon for første gang, kan i de fleste tilfeller bli effektivt behandlet med orale antibiotika som er tatt i løpet av et par dager eller opptil en uke, avhengig av alvorligheten av infeksjonen, ifølge Mayo Clinic. Folk som regelmessig opplever blære infeksjoner kan kreve lengre antibiotikabehandling for å sørge for at infeksjonen ikke kommer tilbake etter at behandlingen er avsluttet. Uansett behandlingslengden, må du ta hele dosen av antibiotika som foreskrevet av legen din for å holde en blære infeksjon fra tilbakevendende. Langvarig bruk av antibiotika, eller ved hjelp av antibiotika over flere kurs av behandling hvis en blære infeksjon oppstår igjen kan føre til at bakterier blir resistente mot antibiotika. Hvis du har hatt flere behandlinger, snakk med legen din om å bytte til et annet antibiotikum eller behandling.

Drikk Høyre Fluids

Sammen med antibiotikabehandling, bor hydrert ved å drikke rikelig med væske kan hjelpe, men drikker feil type væske faktisk kan forverre symptomer på en blære infeksjon. Drikk rikelig med vann eller ikke-koffeinholdige sportsdrikke som inneholder elektrolytter, og unngå kaffe, te, energidrikker, sitrus juice og alkohol før blæren infeksjon er klarert. Tranebærjuice og drikker som inneholder askorbinsyre kan bidra til å redusere nivået av bakterier i urin, ifølge Medline Plus. Ifølge ernæringsfysiolog Madelyn Fernstrom, sitrus juice, kan alkohol og melk gjør antibiotika mindre effektive ved å blokkere hvordan medisinen absorberes, metabolisert eller brutt ned av kroppen din, eller ved å etterligne effekten av stoffet, noe som kan øke risikoen for bivirkninger, og bør unngås når man behandler en blære infeksjon med antibiotika.

Over-the-counter behandlinger

Over-the-counter rettsmidler som inneholder fenazopyridin hydrochloride kan bidra til å lindre symptomene på en blære infeksjon. Bor hydrert, bruker en varmepute eller ta sitz bad kan også hjelpe. Mens over-the-counter rettsmidler kan hjelpe å bli kvitt symptomene, du fortsatt trenger å ta antibiotika for å helt slå ut de bakteriene som forårsaket infeksjonen i første omgang.

Når skal ringe legen din

Snakk med legen din så snart du har en blære infeksjon, fordi antibiotika behandling er nødvendig. Hvis du allerede tar antibiotika og symptomene blir verre eller du utvikle nye, inkludert feber, ryggsmerter, magesmerter eller brekninger, må du la legen få vite med en gang. Hvis du nylig har fullført et kurs av antibiotika behandling og symptomer på en blære infeksjon retur, ringe legen din; hun kan forlenge behandlingen eller ta ekstra tiltak for å holde blære infeksjoner fra repeterte.

Hint

  • Drikker opp til åtte glass vann per dag vil produsere vaske bakterier fra blæren. Erstatt flere glass med fortynnet tranebærjuice, hvis ønskelig, mens han kjempet mot en blære infeksjon.
  • Alle disse naturlige rettsmidler for å bli kvitt en urinveisinfeksjon kan bli funnet på lokale helsekostbutikker, eller bestilles online fra anerkjente forhandlere.
  • Ikke ta UVA Ursi i mer enn syv dager for å bli kvitt en urinveisinfeksjon, med mindre under medisinsk tilsyn. Gravide kvinner og alle som lider av nyre eller gastrointestinale lidelser bør også avstå fra bruken.
  • Ikke ta Oregon graperoot, i enhver form, hvis du er gravid.