Digidexo.com

Muskelsvinn Med Leddgikt

Muskelsvinn Med Leddgikt


De fleste er kjent med moderat leddgikt som forårsaker kramper i hendene på grunn av stivhet i leddene. Leddgikt resultater fra bein gni mot bein. Skjøter som ikke brukes på grunn av sterke smerter kan føre til en ekstra medisinsk bekymring, muskelsvinn.

Symptomer

Symptomer på leddgikt inkluderer hevelse, ømhet og stivhet i kroppens ledd. Bone nedverdigende kan oppstå ved revmatoid artritt, forårsaker mangel på bevegelse i leddet og muskelsvinn i nærområdet. Muskelsvinn er ofte preget av svakhet i muskler og mangel på muskel tone.

Diagnose

Leddgikt er vanligvis diagnostisert gjennom røntgen. Blodprøver kan bli pålagt å sikre at symptomene ikke er forårsaket av andre forhold. Muskelsvinn som følge av leddgikt er diagnostisert gjennom visuell undersøkelse.

Behandling

Behandling av artritt og muskelsvinn avhenger av typen av leddgikt. Noen leddgikt krever kirurgi for å glatte ut leddene og lindre noe av smerten. Brusk erstatning kirurgi er et alternativ i noen tilfeller. Andre pasienter kan være foreskrevet anti-inflammatoriske medisiner og smertestillende medikamenter. Muskelsvinn er behandlet ved bruk av muskelen.

Prognose

Leddgikt er en degenerativ sykdom som ikke har noen kur. Legemidler kan bremse sykdommen fremgang. Smertelindring tillater bevegelse i leddene som kan reversere muskelsvinn.

Forebygging

Noen former for leddgikt er genetisk og kan ikke forebygges. Andre former av sykdommen resultere fra en mangel på riktig ernæring eller utilstrekkelig øvelse. Det er ingen bevis for at cracking knokene eller andre ledd vil føre til leddgikt.