Digidexo.com

Hva er behandlingen for Liver Cyster?

Cyster kan oppstå mange steder i kroppen. Eggstokkene og nyrecyster, for eksempel, er vanlig. En annen type cyste er leveren cyste. De fleste lever cyster er godartede og trenger ikke behandling, men noen lever cyster er mer alvorlig og krever oppmerksomhet av en medisinsk faglig. I slike tilfeller har den enkelte med en lever cyste flere behandlingstilbud tilgjengelig for dem. Disse inkluderer kirurgi, behandling av en underliggende tilstand, antibiotika, drenering og skleroterapi infusjon.

Kirurgi

Kirurgi er den vanligste behandlingen for lever cyster som ikke responderer på andre former for behandling, og som er spesielt stort. Avhengig av plasseringen og størrelsen på cyste, kan kirurgi være åpen (et stort snitt må gjøres der legen kan visuelt se leveren cyste), eller laproscopic (et lite innsnitt er gjort og legen kan fjerne leveren cyste med et instrument). Laproscopic kirurgi er vanligvis mindre smertefulle og er ansett å være sikrere på grunn av den mindre snitt størrelse.

Underliggende tilstand Treatment

Noen lever cyster er forårsaket av andre forhold. Hvis dette er tilfelle, så leveren cyste kan behandles ved å adressere den underliggende årsaken til cyste. Noen underliggende tilstander som kan forårsake lever cyster inkluderer Caroli sykdom og medfødt hepatisk fibrose. Dette kan omfatte administrering av et bredt spekter av medikamenter. Det kan også inkludere en endring i kostholdet, siden leverens funksjon er å filtrere avfall fra det som er inntatt, og for å fjerne det fra kroppen.

Antibiotika

I de tilfeller hvor en lever cyste er knyttet til en bakteriell infeksjon, cyste behandlet gjennom administrasjon av antibiotika. De antibiotika er spesifikke for den type av infeksjon og vanligvis må tas med overalt noen få dager til noen få uker, avhengig av alvorlighetsgraden og typen av bakteriell infeksjon.

Drenering

De fleste lever cyster er rett og slett væskefylte utvekster på orgel. Dette betyr at væsken i dem kan dreneres. Dette er ofte nyttig ved at det lindrer press fra overflødig væske. Men drenering ikke nødvendigvis behandle den underliggende årsaken til cyste, noe som betyr at det ikke garantere at en cyste vil ikke komme tilbake.

Skleroterapi Infusion

Hvis ingen av de nevnte behandlinger som fungerer, er et annet alternativ til å injisere en løsning av steril alkohol inn i cyste. Løsningen injiseres i cysten desinfiserer og får den til å krympe. Denne prosedyren kalles sklerose infusjon.