Digidexo.com

Hvordan behandle en Iskald Nose

Turgåing, spille, eller arbeider utendørs på en vinterlig dag kan være forfriskende. Men hvis temperaturen er under frysepunktet eller det er en alvorlig vindavkjøling, og hvis du ikke har noen dekker over ansiktet, ører eller hender, kan du lider av frostskader på noen eksponert hud. Spesielt utsatt er huden som er tynn med litt underliggende fett. Frostskader, dannelsen av iskrystaller i huden, kan i noen tilfeller føre til gangren som kan nødvendiggjøre amputasjon. Hvis du lider av en frostskadet nese, kan rask behandling hindre alvorlige skader.

Bruksanvisning

•  Undersøk nesen i et speil, eller har noen andre ta en nøye titt på nesen for å se om det ser hvit eller voksaktig - tegn til frostskader.

Kom deg ut av kulden og starte behandling på de forfrosne nesen bare hvis du vet at du vil ikke fryses nesen helst snart.

Plasser lunkent (ikke for varmt) vann i en bolle og dypp de forfrosne nesen i vannet i 30 til 50 sekunder før du kommer opp for luft. Fortsett å gjenta nedsenking av skadet vev og endre vann med jevne mellomrom når det begynner å kjøle. Prøv å holde en konstant temperatur i vannet.

Watch for farge for å gå tilbake til nesen, en indikasjon på at blodstrømmen har blitt restaurert til vev.

Søk medisinsk hjelp for oppfølgende behandling.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har tak over hodet, kan du prøve å varme opp en frostskadet nesen i hendene eller i skurken av albuen. Etter de forfrosne nesen har tint, kan du ha intense smerter i vev. Du kan forsiktig bruke et tynt lag med Anusol, en krem ​​for behandling av hemorroider, for å lindre smerten.
  • Ikke gni eller massere en forfrosne området. Ikke bruk elektriske varmeputer eller varmeflasker til å behandle frostskader, som offeret ikke har noen følelse i skadet vev og kan oppleve alvorlige brannskader.