Digidexo.com

Naturlig kolesterolsenkende diett planer

Naturlig kolesterolsenkende diett planer


Høyt kolesterol er en tilstand som ikke skjer over natten. Det tar år med dårlige matvaner og manglende fysisk aktivitet. Når cholesterol er høy, kan den bli reversert, eller i det minste reduseres, ved å følge en sunn diett.

Betydning

Hjertesykdom tar flere liv hvert år enn noen annen sykdom. Dette er et direkte resultat av høyt kolesterol. Når kolesterolnivået er høyt, en opphoping av et fettlignende stoff som kalles plakk fester seg til veggene i blodårene. Dette, i sin tur, bevirker dem til å stivne og til slutt å bli blokkert. Sluttresultatet er et hjerteinfarkt. En flott måte å stoppe dette skjer er ved å reversere prosessen og engasjerende i et kolesterolreduserende kosthold.

Funksjon

Kolesterol er laget av low-density lipoproteiner (LDL) og high-density lipoproteiner (HDL). LDL kolesterol er dårlig en, og HDL er god en. Ideen om et kolesterolreduserende kosthold er å senke LDL nivået og heve HDL nivå.

Funksjoner

Hovedtrekkene i en kolesterolreduserende kosthold er å eliminere visse matvarer fra kostholdet og legge til andre matvarer i kostholdet. De matvarer som bør spises er lav i mettet fett, lav i trans fett og høy i sunt fett, spesielt omega 3 fettsyrer. Matvarer som bør unngås er frityrstekte matvarer, svært bearbeidet mat, kommersielle bakevarer og mat naturlig høy i kolesterol. Foods bør også være forberedt uten for store mengder olje, smør, fløte og ost. Her er noen eksempler på gode og dårlige alternativer.
Good: frø, nøtter, olivenolje, linfrøolje, laks, makrell, sild, magre meieriprodukter, frukt, grønnsaker og magert kjøtt.
Bad: iskrem, smultringer, pommes frites, innmat, bearbeidet kjøtt, egg, smør, hel-fete meieriprodukter og høy fett kjøtt, spesielt skins.

Identifikasjon

Drikker moderate mengder alkohol på en daglig basis har blitt kjent for å bringe et vell av fordeler for kroppen. En av disse er en redusert risiko for hjertesykdom. Den generelle anbefalingen fra Mayo Clinic er en eller to drinker av alkohol om dagen.

Betraktninger

Sørg for å ha et kolesterolreduserende kosthold strengt, spesielt når du spiser ute. For eksempel, selv om kyllingbryst er bra for deg, mister de sin sunn status når forberedt i fett, smør og kremete sauser. Aldri vær redd for å spørre kelneren hvordan elementer er forberedt eller for å be om sunnere forberedelser.

Fordeler

En kolesterolreduserende kosthold kommer med andre enn bare å senke kolesterolnivået fordeler. I noen tilfeller vil følge en sunn diett føre til reduksjon eller eliminering av medisinering. Dette kan spare penger som medisiner er ikke billig, spesielt uten forsikring. Et sunt kosthold kan også redusere eller eliminere skadelige bivirkninger forårsaket av medisiner.

Expert Insight

Prøv å innlemme en god mengde fiber i kosten. Gode ​​kilder inkluderer frukt, grønnsaker, hele korn, havregryn, havrekli, bønner og erter. Ifølge American Heart Association, har disse matvarene vært kjent for å senke kolesterolet. Voksne bør få mellom 25 og 35 gram fiber per dag.

Få litt daglig mosjon. Ifølge American Council on Exercise, 20 til 30 minutter med moderat trening om dagen kan bidra til å redusere kolesterolet 10 til 20 prosent i tre til fire måneder.