Digidexo.com

Syv super mat for hjertet helse

Syv super mat for hjertet helse


Mindre enn fem prosent av amerikanske voksne møte alle de kostanbefalinger for optimal hjerte helse. Konsumere mat lite mettet fett og natrium, men likevel rik på kostfiber, kan bidra til å senke kolesterolet, blodtrykket og generell risiko for hjertesykdom. De mest næringsrik mat gir også mange vitaminer, mineraler og fytokjemikalier.

Bær

Bær er rike på fiber, vitamin C, kalium og antioksidanter - potente sykdomsbekjempende forbindelser. En studie publisert i juni 2010-utgaven av "Journal of Nutrition" funnet at inntak av en drikk som ga tilsvarende 2 kopper blåbær daglig i åtte uker betydelig redusert blodtrykk og forbedret andre markører for kardiovaskulær helse. Hvis du ikke liker blåbær, prøv bringebær, jordbær eller bjørnebær - alle er rike på fytokjemikalier.

Fisk

The American Heart Association anbefaler to porsjoner fisk - gjerne fet fisk - hver uke. Fet fisk som laks og makrell er rik på omega-3 fettsyrer, som reduserer risikoen for arytmier, lavere triglyserider og øke nivåene av high-density lipoprotein - det gode kolesterolet - i blodet ditt.

Leafy Greens

Bladgrønnsaker, som spinat og grønne grønnsaker, er fulle av vitaminer og mineraler samtidig er lavt i kalorier. En kopp kokt spinat oppfyller dagsbehovet for vitamin A og K og 50 prosent av dagsbehovet for magnesium og vitamin C gir likevel bare 40 kalorier.

Nøtter

Nøtter er næringsrike matvarer rike på umettet fett, proteiner, fiber, mineraler, vitamin E og plante stanols og steroler. Å spise 1,5 gram nøtter - særlig pistasjenøtter, valnøtter eller mandler - kan forbedre kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdom. Nøtter er sunt for hjertet snacks som er lett å bære med deg når du er på farten.

Belgfrukter

Belgfrukter inneholder bønner, erter og linser - som alle er lav i fett, høy i fiber og gi høy kvalitet vegetabilsk protein. En studie publisert i november 2012 utgaven av "Archives of Internal Medicine" viser at en kopp belgfrukter om dagen bedrer blodsukkeret og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer. Du kan enkelt blande belgfrukter i supper, gryteretter og pastaretter, eller kaste dem inn i salater.

Havre

Havre gi mer løselig fiber - den typen som senker kolesterolet - per porsjon enn nesten alle andre korn. Ikke bare vil havregryn forbedre ditt hjerte helse, kan det hjelpe deg å miste vekt. Fordi havregryn er så rik på fiber, kan det hjelpe deg til å føle fyldigere for en lengre periode, noe som bidrar til å redusere kaloriinntaket i løpet av dagen. For en trippel trussel om super mat, topp havregryn med en håndfull bær og spiseskje hakkede nøtter.

Mørk sjokolade

Selv en søt godbit, som mørk sjokolade, kan forbedre hjerte helse. Mørk sjokolade er rik på flavonoider, forbindelser som kan bidra til å forhindre blodpropp og åreforkalkning. Siden sjokolade er høy i kalorier, begrense deg til en 1-unse stykke med 70 prosent kakao eller mer.