Digidexo.com

Måter å overvinne frykten for Taler

Måter å overvinne frykten for Taler


En liten nervøsitet før en tale er naturlig, men for mye frykt kan være en skade, i henhold til Toast International. Organisasjoner som Toast bidra til å bygge tillit og formidlingsevne i de som er redd for å snakke i forsamlinger. Selv den mest engstelig person kan lære å holde en tale ved hjelp av visse teknikker. Du kan lære deg å overvinne frykten for taler ved å praktisere og vokser over tid.

Vær forberedt

Grundig forberede presentasjonen. Kjenner materialet, og jobbe med et omriss av fakta og annet materiale i den rekkefølgen du vil presentere det. Ikke overlate noe til tilfeldighetene. Å være forberedt også betyr å vite publikum og miljøet der du vil snakke. Dette vil hjelpe til med å forberede din tone på forhånd. Å ha en godt gjennomtenkt plan for presentasjonen vil bidra til å redusere angst, ifølge The School for Champions.

Øvelse gjør mester

Øv på tale alene, resitere den høyt. Dette vil hjelpe deg å huske ditt materiale. Du kan også lytte til din tone og hastighet og foreta justeringer. Ved hjelp av et speil, sjekk din øyekontakt og komme forbi din avhengighet av notatene. Du kan se dine ansiktsuttrykk og håndbevegelser. The School for Champions anbefaler også å bruke en innspilling. Spille den tilbake og høre deg selv. Endelig øve foran en gruppe av venner eller familie. Dette vennlige gruppen vil hjelpe deg å perfeksjonere tale og kan gi nyttig tilbakemelding.

Nervøs Energy

Frykten for offentlige taler viser vanligvis opp som angst, ifølge offentlige taler Tips. Dette fører til at svette eller stamming under talen. Denne nervøse energi øker i de som har en alvorlig frykt for å snakke i offentligheten. Angst bygger med tanker om å gjøre feil under talen, slippe notater eller ser tåpelig foran et publikum. Før talen, bekjempe nervøs energi ved å gå for en løpetur eller gjøre hopping knekt, en aerobic trening eller annen fysisk aktivitet. Dette hjelper du slipper den ekstra energien som kommer fra angst og roe ned før talen.