Digidexo.com

Hva slags mat inneholder løselig fiber?

Løselig fiber er en av de to typer av fibre som trenger å bli inkorporert i en sunn diett. Løselig fiber kombinerer med vann i fordøyelsessystemet. Det bremser bevegelsen av mat ut av magen, holde folk mett lenger. Løselig fiber kan bidra til lavere kolesterol og regulere blodsukkernivået. De fleste frukter, grønnsaker og hele korn er gode kilder til løselig fiber.

Helkorn

Rug, bygg og andre hele korn er gode valg for folk som ønsker å øke mengden av løselig fiber i kostholdet. Velg grovt brød og pasta i stedet for dem som lages med behandlet hvetemel, som har det meste av løselig fiber fjernet.

Frukt

Nesten all fersk frukt er gode kilder til løselig fiber, inkludert epler, appelsiner, mango og svisker. Frukter som epler inneholder mye av fiberen i huden.

Grønnsaker

Som med frukt, inneholder huden av grønnsaker mye av fiberen. Rotgrønnsaker som søtpoteter, gulrøtter og løk er de beste valgene.

Belgfrukter

Belgfrukter inkluderer bønner, erter, soyabønner og peanøtter. En servering av bønner kan inneholde 4 eller flere gram løselig fiber.

Nøtter

Nøtter som mandler og pekannøtter har høye nivåer av fiber, protein og sunt umettet fett. Vær oppmerksom på porsjonsstørrelsen når du legger nøtter til kosthold fordi kaloriene kan legge opp raskt.