Digidexo.com

Hvordan identifisere en brukket kragebein

Hvordan identifisere en brukket kragebein


Kragebeinet, ellers kjent som krageben, er bein som forbinder skulderen til brystet bein. Det er på hver side av kroppen. Et brukket kragebein er et medisinsk nødstilfelle, og bør behandles av lege eller annen medisinsk faglig umiddelbart. Det er ganske lett å identifisere, og kan lett behandles.

Bruksanvisning

•  Legg merke noen sterke smerter. Et brukket kragebein, som alle andre brukket bein, vondt vanligvis svært dårlig. Vedvarende smerte som ikke er alvorlig er et annet tegn på et brukket kragebein.

Lytt etter en smellende lyd på tidspunktet for skaden som hvis rapporteres ofte når kragebeinet pauser.

Observer hvordan den skadde personen holder sin hånd. Vanligvis ene armen holdes nær kroppen, støttet av uskadde armen. Et brukket kragebein kan fortsatt bevegelighet i leddene, så dette er ikke en presis indikator.

Feel langs kragebenet. Identifiser område som er smertefullt å ta på. Dette er mest sannsynlig hvor bruddet er. Dessuten kan en knaser lyd høres når kragebeinet er berørt på bristepunktet.

Følg eventuelle nedfall. Gravity fører armen å bøye seg fremover, på grunn av brukket kragebein.

6. Se på huden. Et brukket kragebein vanligvis forårsaker huden rundt pause for å snu en rød eller lilla nyanse. Det er begynnelsen av blåmerker fra brukket bein.

Se en lege. Han kan bekrefte en brukket kragebein gjennom undersøkelse og røntgen. Hvis det er noen spørsmål om kragebeinet er brukket, kan du se en nødsituasjon profesjonell umiddelbart.